Tmavé rezy (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Toto je vďačný zákusok. Za málo námahy výborný výsledok. Všetky dobroty idú rovno do cesta, takže odpadá množstvo práce s finalizáciou.

30 minút
príprava

Postup

  1. Vymiešame do peny maslo, cukor, vanilku a žĺtky. Primiešame rum a postrúhanú citrónovú kôru.
  2. Do žĺtkovej hmoty primiešame pomleté orechy.
  3. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov.
  4. Do piškótovej hmoty pridáme múku, ktorú sme preosiali s kakaom a PDP, a ušľahaný sneh z bielkov.
  5. Piškót dáme na malý plech (25x35 cm) vystlaný papierom na pečenie.
  6. Upečený piškót:
  7. Potrieme džemom. Ja rada používam ríbezľový.
  8. Navrch dáme čokoládovú polevu a pokrájame na rezy.