Tiramisu
Tiramisu
Autor receptu: redakcia
4-5 porcie |
20 minút príprava |
Postup- Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh.
- Žĺtky zmiešame s cukrom a vyšľaháme do
peny. Pomaly primiešame mascarpone a dôkladne
miešame, až kým nevznikne hladký krém. Nakoniec doň
opatrne primiešame sneh.
- Na dno misky poukladáme vrstvu piškót,
ktoré sme namočili asi na 2 sekundy do misky so silnou
kávou zmiešanou s amarettom. Pokryjeme vrstvou
krému a poukladáme ďalšie piškóty, ktoré opäť zakryjeme krémom.
- Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Stuhnuté tiramisu posypeme kakaom a podávame. Pripraviť ho môžeme aj ako samostatné porcie do menších pohárov alebo misiek, či iných vhodných nádob.
|