Tiramisu

Tiramisu

Autor receptu: redakcia

4-5
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh.
  2. Žĺtky zmiešame s cukrom a vyšľaháme do peny. Pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Nakoniec doň opatrne primiešame sneh.
  3. Na dno misky poukladáme vrstvu piškót, ktoré sme namočili asi na 2 sekundy do misky so silnou kávou zmiešanou s amarettom. Pokryjeme vrstvou krému a poukladáme ďalšie piškóty, ktoré opäť zakryjeme krémom.
  4. Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Stuhnuté tiramisu posypeme kakaom a podávame. Pripraviť ho môžeme aj ako samostatné porcie do menších pohárov alebo misiek, či iných vhodných nádob.