Tiramisu

Tiramisu torta

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Bezchybná a voňavá inšpirácia na narodeninovú tortu.

45 minút
príprava

Postup

  1. V 50 ml mlieka necháme 10 minút napučať Želatínu číru. Do zvyšného mlieka nasypeme šľahačku v prášku, instantnú kávu a mixérom prešľaháme. Ďalej zašľaháme cukor, vaječný likér a mascarpone. Napučanú Želatínu číru zohrejeme v mikrovlnnej rúre asi 15 sekúnd a zašľaháme do krému.
  2. Do uvarenej a vychladenej kávy vlejeme mandľový alebo kávový likér. Podlhovasté piškóty uložíme do formy, pokvapkáme kávou zmiešanou s likérom a nalejeme polovicu krému.
  3. Navrstvíme ďalšie piškóty, polejeme kávou s likérom a rozotrieme zvyšný krém. Nakoniec nahrubo posypeme Kakaom tmavým.