Tiramisu
Tiramisu s marakujou
Autor receptu: redakcia
Postup- Griláž pripravíme tak, že z cukru
a z trochy vody urobíme karamel, pridáme arašidy (koľko
cukru, toľko orechov). Zamiešame a horúce nalejeme
na plech s papierom na pečenie.
Necháme vychladnúť a nalámeme alebo rozdrvíme tĺčikom
na mäso či v mažiari.
- Žĺtky a bielky oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky
vyšľaháme s cukrom dopenista.
Do mascarpone dáme vanilkový
sirup, žĺtkovú penu a potom
opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- Kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej piškóty. Do pohárov ukladáme striedavo krém, griláž, piškóty, nakrájanú marakuju pokvapkanú limetkovou šťavou.
Opakujeme, kým všetko nespotrebujeme.
- Vrch ozdobíme kakaom, drvenou grilážou, nastrúhanou limetkovou kôrou a mätou.
|