Tiramisu

Tiramisu s marakujou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Griláž pripravíme tak, že z cukru a z trochy vody urobíme karamel, pridáme arašidy (koľko cukru, toľko orechov). Zamiešame a horúce nalejeme na plech s papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a nalámeme alebo rozdrvíme tĺčikom na mäso či v mažiari.
  2. Žĺtky a bielky oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. Do mascarpone dáme vanilkový sirup, žĺtkovú penu a potom opatrne vmiešame sneh z bielkov.
  3. Kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej piškóty. Do pohárov ukladáme striedavo krém, griláž, piškóty, nakrájanú marakuju pokvapkanú limetkovou šťavou. Opakujeme, kým všetko nespotrebujeme.
  4. Vrch ozdobíme kakaom, drvenou grilážou, nastrúhanou limetkovou kôrou a mätou.