Foto: editamarkos
Prípravu tohto receptu som videla na Paprika TV s názvom "Creamy Tiramisu Pudding" od Anny Olson. Pôvodný anglicky uverejnený recept sme prispôsobili k u Zobraziť celý popisPrípravu tohto receptu som videla na Paprika TV s názvom "Creamy Tiramisu Pudding" od Anny Olson. Pôvodný anglicky uverejnený recept sme prispôsobili k u nás dostupným surovinám. Pohárom Tiramisu pudingu si radi osladíme nedeľné poobedie aj na pracovisku.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
Čokoládový puding: | |
500 ml |
|
80 g |
|
1 ČL/PL |
|
20 g |
|
0,5 dl |
|
40 g |
|
2 ks |
|
Mascarpone puding: | |
500 ml |
|
250 g |
|
1 ČL/PL |
|
20 g |
|
0,5 dl |
|
40 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
250ml mlieka s kávou privedieme do varu a pridáme cukor.
- 2
Ďalších 250ml mlieka, žĺtka a Zlatý klas zmiešame.
- 3
Pomaly za stáleho miešania všľaháme sladké teplé mileko do studeného žĺtkového mlieka. Masu varíme za stáleho miešania na strednom ohni asi 5 minút (kým nezhustne).
- 4
Odstránime z ohňa a vmiešame vanilkový cukor a posekanú čokoládu. Necháme vychladnúť.
- 5
Pri príprave Mascarpone pudingu postupujeme rovnako ako v prvých 3 bodoch prípravy čokoládového pudingu a hotovú masu necháme vychladnúť.
- 6
Po vychladnutí rozmiešame syr mascarpone a spolu s vanilkovým cukrom vmiešame do kávového pudingu.
- 7
Pripravíme 6 sklených pohárov na servírovanie. Lyžicou rozdelíme čokoládový puding do pripravených pohárov a na to svetlý puding s mascarpone. Ozdobíme trochou škorice a kakaa, šľahačkou... ja mám najradšej so šľahačkou v prášku (Dr.Oetker). Môžeme zdobiť aj sladkým snehom zo zvyšných bielkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu