Foto: dorisa
Tento recept mi poslala kamarátka spolu s inými na mail. Keďže som nikdy nerobila Tiramisu, tak som sa rozhodla vyskúšat si to na tychto Zobraziť celý popisTento recept mi poslala kamarátka spolu s inými na mail. Keďže som nikdy nerobila Tiramisu, tak som sa rozhodla vyskúšat si to na tychto jednohubkách.
porcií
príprava
Suroviny
480 g |
|
250 ml, čierna silná uvarená |
|
5 KL |
|
5 kvapiek |
|
500 g, (Ricotta) |
|
4 PL |
|
1 ks(250ml) |
|
10 PL |
|
horké na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na výrobu jednohubiek. Ja som robila skúšobne len z polovičnej dávky.
-
2
Uvaríme si silnú kávu, pridáme rum (rumovú aromu) a mandľovú arómu.
-
3
Syr zmiešame s praškovým cukrom a vaječným likerom.
-
4
Pridáme vyšlahanú šľahačku a spolu zmiešame so syrovým základom.
-
5
Na tácku poukladáme piškoty rovnou stranou hore, lyžičkou kladieme krém, prikryjeme druhou piškotou, opačne, a pritlačíme.Všetko pokvapkáme vychladnutou kávovou zmesou, najprv z jednej, potom z druhej strany. Dáme ich na 12 hodín do chladu( v uzavretej nadobe).
-
6
Potom ich posyypeme klasickým horkým kakaom cez sitko, zapichneme stredom špáradlo a uložíme do papierového košíčka. Dobrú chuť.
táriky.