Foto: danculka
Jasné je,že si nemôže diabetik dovoliť zjesť takýto dezert 5ks,len toľko,koľko mu dovoľujú jeho sacharidové jenotky, hoci je to s dia sladidlom, ak má Zobraziť celý popisJasné je,že si nemôže diabetik dovoliť zjesť takýto dezert 5ks,len toľko,koľko mu dovoľujú jeho sacharidové jenotky, hoci je to s dia sladidlom, ak má predpísané lekárom 12 SJ,ako ja,tak jeden kúsok,a fertik,alebo si uberiem na niečom inom,ako je chlieb,pol krajčeka je 1SJ...
porcií
príprava
Suroviny
500g |
|
250-300ml |
|
4-5 kvapiek |
|
1/2l |
|
podľa svojej chuti to isté/Candy S/ |
|
6-7 ks+píš.podľa potreby a piškoty dlhé |
|
na ozdobu: | |
1ks |
|
2-3kvapky Candy s , |
|
trošku |
|
Postup
-
1
Mascarpone vyšlaháme so smotanou,do jemného krému,kde pridáme pár kvapiek sladidla kávu si uvaríme a tiež osladíme sladidlom a plníme formu na biskupský chlebík preloženú potravinárskou fóliou,,, na spodok krém,potom pišóty narýchlo namočené v káve , studenej a znovu krém,a znovu píšóty....
-
2
viac radov,koľko sa vmestí...
-
3
končíme krémom a naň dáme BB keks,aby to malo pevnejší spodok,keď to vyberieme z formy...v chlade si to musí oddýchnuť aspoň 6 hod, najmenej...
-
4
po tejto dobe vyklopíme z formi a stiahneme fóliu...
-
5
ušlahanou šlahačkou dozdobíme dezert a môžeme podávať...
Diskusia k receptu