Tinktúra z pagaštana konského

Foto: bylinkyzbabickinejzahrady
Táto tinktúra veľmi rýchlo a účinne pomáha zmierniť bolesti pri artróze či dne. Na vonkajšie použitie.
Postup
-
1
Do pohárika s viečkom naložíme nadrobno (minimálne však na štvrtiny) nakrájané umyté plody pagaštana konského. Z gaštanov nakrájaných na menšie kúsky sa cez rezné rany uvoľní do alkoholu viac účinnej látky.
- 2
Ak máme pohárik plný, zalejeme ho až po vrch vysokopercentným bielym alkoholom.
- 3
Uzavrieme a necháme lúhovať približne 6 týždňov na svetlom mieste. Každý deň dobre pretrepeme, aby sa nevytvárala usadenina. Už po pár dňoch budeme vidieť, že sa alkohol sfarbuje dožlta, neskôr dohneda a stáva sa gélovitejším.
- 4
Tinktúru po macerácii precedíme a držíme ju v chlade. Môžeme ju používať na vonkajšie masáže. Ak nám silný alkohol v tinktúre vysušuje pokožku, môžeme tinktúru zamiešať do svojho obľúbeného krému a aplikovať na pokožku týmto spôsobom. Pomer nie je určený.
Tiež tinktúra:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu