Terina z foie gras s brusnicami

Autor receptu: sjuz

Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí ako predjedlo.

20 minút
príprava
15-20 minút
na 150/180 °C

Postup

  1. Foie gras rozoberieme a povyberáme žily. Pokrájame na väčšie kúsky. Naložíme do mlieka do dalšieho dňa.
  2. Vyberieme z mlieka, necháme stiecť. Osolíme. Natlačíme do keramických alebo iných foriem - ja som si navrch dala potravinársku fóliu a opačným koncom dreveného odšťavovača citrónov - rúčkou - som natlačila do formičky.
  3. Do hlbšieho plechu dáme ohriatu vodu z kanvice a položíme do nej formy alebo formu s foie gras. Necháme v rúre na cca 150 st. asi 15 minút.
  4. Terinu necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke, vyberieme z formy a nakrájame na plátky. Môže sa namiesto mlieka pridať kvalitný koňak - pokvapkať a v ňom nechať marinovať. Podávame najlepšie s ovocným čatní, brusnicovým alebo jablkovým džemom a chlebíkom:)