Terina z foie gras s brusnicami
Autor receptu: sjuz
Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí ako predjedlo.
20 minút príprava |
15-20 minút na 150/180 °C |
Postup
- Foie gras rozoberieme a povyberáme žily. Pokrájame na väčšie kúsky. Naložíme do mlieka do dalšieho dňa.
- Vyberieme z mlieka, necháme stiecť. Osolíme. Natlačíme do keramických alebo iných foriem - ja som si navrch dala potravinársku fóliu a opačným koncom dreveného odšťavovača citrónov - rúčkou - som natlačila do formičky.
- Do hlbšieho plechu dáme ohriatu vodu z kanvice a položíme do nej formy alebo formu s foie gras.
Necháme v rúre na cca 150 st. asi 15 minút.
- Terinu necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke, vyberieme z formy a nakrájame na plátky.
Môže sa namiesto mlieka pridať kvalitný koňak - pokvapkať a v ňom nechať marinovať.
Podávame najlepšie s ovocným čatní, brusnicovým alebo jablkovým džemom a chlebíkom:)