Teplý šalát so špenátom a sušenými paradajkami fotorecept
Foto: babidka
Je to veľmi rýchlo urobený , nenáročný a chutný šalát . Keď ho zmiešam s uvarenými cestovinami tak máme veľmi ľahkú Zobraziť celý popisJe to veľmi rýchlo urobený , nenáročný a chutný šalát . Keď ho zmiešam s uvarenými cestovinami tak máme veľmi ľahkú a chutnú večeru .
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g, čerstvý |
|
3-5 ks, /naložené v oleji/ |
|
1 ks, menšia |
|
2 PL, alebo mandle, píniové oriešky-podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL, - petržlen alebo tymian, koriander, oregano |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Keďže príprava je veľmi rýchla , pripravíme si všetky suroviny dopredu. Špenát umyjeme a necháme odkvapkať .Cibuľu nakrájame na tenké kolieska .Paradajky pokrájame na kúsky . Orechy alebo mandle posekáme nahrubo - ak sa rozhodneme pre píniové oriešky , tie necháme vcelku . Vňat nasekáme na jemno alebo potrháme rukami - kto ma ako najradšej . Koriander aj petržlen sa mi minuli , tak som použila čerstvý tymian a oregano z mojich "zimných" črepníkov.
-
2
Wok alebo väčšiu panvicu si dáme rozohriať , pridáme olej a cibuľu ktorú veľmi krátko opražíme do sklovita .
-
3
Pridáme pokrájané paradajky a orechy a krátko pražíme - asi pol minúty.
-
4
Pridáme špenát , trošku posolíme a miešame asi 1 minútu dokedy sa špenát nezačne na scvrkávať. Šalát je hotový - posypeme ho na záver sekanými bylinkami . Môžeme ho jesť ako predjedlo , ako prílohu alebo zmiešať s uvarenými cestovinami a máme chutné a ľahké jedlo .
Diskusia k receptu