Tekvicový koláč s ovocím

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 8. marca 2013

Recept som vymyslela tak "zapochodu" keď som dostala chuť na sladké a nebolo zrovna nič poruke =) už som skúsila aj tekvicu obmeniť za Zobraziť celý popisRecept som vymyslela tak "zapochodu" keď som dostala chuť na sladké a nebolo zrovna nič poruke =) už som skúsila aj tekvicu obmeniť za červenú repu a tiež super =)

10-12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 štipka
5 PL
5 PL
1/2 balenia
Plnka:
1/4 ks (hokkaido)
1 ks (aj so šťavou)
 podľa chuti
1/2 balenia




Postup

  1. 1

    V mise si zmiešame múku s kypriacim práškom , cukrom, soľou a olejom a rukami miesime a pomaly prilievame vodu. Vody netreba veľa, cesto má byť tuhšie. Keď je vymiesené odložíme do chladničky, stačí tak 10-15 minút.

  2. 2

    Kým je cesto v hladničke, otvoríme si kompót a šťavu z neho vylejeme do hrnca a nahádžeme do nej na kocky nakrájanú tekvicu a ovocie, dolejeme vodou podľa potreby a dusíme domäkka.

  3. 3

    Vymastíme a vysypeme si formu na pečenie a preložíme do stredu formy cesto a rukami roztlačíme po celej forme, až po vrch okrajov a dáme piecť asi na 15 minút, kým nezačne chrumkavieť.

  4. 4

    Keď máme ovocie z tekvicou mäkké, prihodíme ovocie z kompótu a vmiešame želatínu (ja som použila agar) a chvílku necháme pobublať a vlejeme do pripraveného predpečeného korpusu a dáme ešte na 10 minút zapiecť.

Diskusia k receptu

dorenika
pekny mam rada ked sa pouziva zelenina do kolacov myslim si ze je to potom zdrave :D
margaretka28
Robila som raz niečo podobné, z veľkej oranžovej tekvice a bolo to fajn, išli tam aj sekané orechy, ale zas to bolo bez želatíny. Aj toto môže byť dobré.
stefik
tortové želé sa nesmie variť, agaru to je jedno zhusti aj keď ho prevaríš




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia