Foto: proste0monika
Recept som vymyslela tak "zapochodu" keď som dostala chuť na sladké a nebolo zrovna nič poruke =) už som skúsila aj tekvicu obmeniť za Zobraziť celý popisRecept som vymyslela tak "zapochodu" keď som dostala chuť na sladké a nebolo zrovna nič poruke =) už som skúsila aj tekvicu obmeniť za červenú repu a tiež super =)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 štipka |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
|
|
1/2 balenia |
|
Plnka: | |
1/4 ks (hokkaido) |
|
1 ks (aj so šťavou) |
|
podľa chuti |
|
|
|
1/2 balenia |
|
Postup
-
1
V mise si zmiešame múku s kypriacim práškom , cukrom, soľou a olejom a rukami miesime a pomaly prilievame vodu. Vody netreba veľa, cesto má byť tuhšie. Keď je vymiesené odložíme do chladničky, stačí tak 10-15 minút.
- 2
Kým je cesto v hladničke, otvoríme si kompót a šťavu z neho vylejeme do hrnca a nahádžeme do nej na kocky nakrájanú tekvicu a ovocie, dolejeme vodou podľa potreby a dusíme domäkka.
- 3
Vymastíme a vysypeme si formu na pečenie a preložíme do stredu formy cesto a rukami roztlačíme po celej forme, až po vrch okrajov a dáme piecť asi na 15 minút, kým nezačne chrumkavieť.
- 4
Keď máme ovocie z tekvicou mäkké, prihodíme ovocie z kompótu a vmiešame želatínu (ja som použila agar) a chvílku necháme pobublať a vlejeme do pripraveného predpečeného korpusu a dáme ešte na 10 minút zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu