Foto: zuzananoskova
Ďalší koláč, ktorý vznikol na jednu akciu: Piatok tekvicového v Nitre. Vydaril sa na prvýkrát a pri všetkej skromnosti: všetkým, ktorí ochutnali, chutil :-) Zobraziť celý popisĎalší koláč, ktorý vznikol na jednu akciu: Piatok tekvicového v Nitre. Vydaril sa na prvýkrát a pri všetkej skromnosti: všetkým, ktorí ochutnali, chutil :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Spodná vrstva: | |
17 ks |
|
6 PL |
|
Krém: | |
200 g |
|
1/2 ks |
|
2 PL detské |
|
1 PL detská |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
Ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Sušienky pomixujeme alebo pomelieme najemno a zmiešami s kokosovým olejom. Tortovú formu (ja som použila s priemerom 18cm) vystelieme papierom na pečenie a potom uhladíme "korpus" a dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Tekvicu chvíľu povaríme, precedíme (vývar som použila ešte do krému a na druhý deň na talianske rizoto s tekvicou) a necháme mierne vychladnúť. Pristrúhame tofu, pridáme cukor, škoricu, 50ml vývaru tekvicového a ponorným mixérom vymixujeme na hladší krém.
- 3
Zvyšných 50ml vývaru dáme do kastróliku, keď sa ohreje, pridáme agar prášok a miešame do zhustnutia. Je to chvíľočka. Potom primiešame ku krému a dáme na "korpus".
- 4
Dozdobíme jadierkami a dáme cez noc - na pár hodín ešte do chladničky postáť.
- 5
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu