Tekvicový cake, nepečený

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 10. novembra 2013

Ďalší koláč, ktorý vznikol na jednu akciu: Piatok tekvicového v Nitre. Vydaril sa na prvýkrát a pri všetkej skromnosti: všetkým, ktorí ochutnali, chutil :-) Zobraziť celý popisĎalší koláč, ktorý vznikol na jednu akciu: Piatok tekvicového v Nitre. Vydaril sa na prvýkrát a pri všetkej skromnosti: všetkým, ktorí ochutnali, chutil :-)

8
porcií
15-20 minút
príprava
15-208 minút
tepelná úprava

Suroviny

Spodná vrstva:
17 ks
6 PL
Krém:
200 g
1/2 ks
2 PL detské
1 PL detská
1 ČL
100 ml
Ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Sušienky pomixujeme alebo pomelieme najemno a zmiešami s kokosovým olejom. Tortovú formu (ja som použila s priemerom 18cm) vystelieme papierom na pečenie a potom uhladíme "korpus" a dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Tekvicu chvíľu povaríme, precedíme (vývar som použila ešte do krému a na druhý deň na talianske rizoto s tekvicou) a necháme mierne vychladnúť. Pristrúhame tofu, pridáme cukor, škoricu, 50ml vývaru tekvicového a ponorným mixérom vymixujeme na hladší krém.

  3. 3

    Zvyšných 50ml vývaru dáme do kastróliku, keď sa ohreje, pridáme agar prášok a miešame do zhustnutia. Je to chvíľočka. Potom primiešame ku krému a dáme na "korpus".

  4. 4

    Dozdobíme jadierkami a dáme cez noc - na pár hodín ešte do chladničky postáť.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

pipnat
máte úžasné a zdravé jedlá, neviem, či to môžem napísať aj sem....nemáte náhodou nejake recepty na zdravé vianočné dobrotky a celozrnné medovníčky (nejaké som našla aj na vareche, ale veľa cukru, medu, tuku...), budem veľmi rada:)vopred ďakujem:)
erikao
treba kliknúť na jej nick Zuzananoskova a nájdete ďalšie...
zuzananoskova
Ďakujem. @pipnat : môžete sa pozrieť priamo na mojom blogu Láska na tanieri či Láska na tanieri 2 alebo aj na FB. Momentálne budem pracovať na verzii zdravších medovníčkov z ražnej múky a... to zatiaľ neprezradím ;-)
1x belima
pipnat
škoda, že nemám v robote prístup na určité stránky a doma zase veľmi málo času....ale ak bude receptík, dúfam, že ho sem pridáte:)
pipnat
cez nick som samozrejme už pozerala.....
nonna
Opäť krásne, zdravá sladkosť. Pochvala! Ani som o tých "tekvicových" dňoch u nás nevedela. Kde boli? Určite s tými Tvojimi dobrotkami si mala úspech. Ukladám do KK!
eviana
Dych vyrážajúce... skvelé, paráda... zuzananoskova, Ty vieš krásne čarovať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia