Tekvicový cake, nepečený
Autor receptu: zuzananoskova
Ďalší koláč, ktorý vznikol na jednu akciu: Piatok tekvicového v Nitre. Vydaril sa na prvýkrát a pri všetkej skromnosti: všetkým, ktorí ochutnali, chutil :-)
8 porcií |
15-20 minút príprava |
15-208 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušienky pomixujeme alebo pomelieme najemno a zmiešami s kokosovým olejom. Tortovú formu (ja som použila s priemerom 18cm) vystelieme papierom na pečenie a potom uhladíme "korpus" a dáme stuhnúť do chladničky.
- Tekvicu chvíľu povaríme, precedíme (vývar som použila ešte do krému a na druhý deň na talianske rizoto s tekvicou) a necháme mierne vychladnúť. Pristrúhame tofu, pridáme cukor, škoricu, 50ml vývaru tekvicového a ponorným mixérom vymixujeme na hladší krém.
- Zvyšných 50ml vývaru dáme do kastróliku, keď sa ohreje, pridáme agar prášok a miešame do zhustnutia. Je to chvíľočka. Potom primiešame ku krému a dáme na "korpus".
- Dozdobíme jadierkami a dáme cez noc - na pár hodín ešte do chladničky postáť.
- Dobrú chuť :-)