Tekvicové cestoviny
Autor receptu: zuzananoskova
Po dlhšej dobre som si dopriala výdatný obed. Výdatný, čo sa obsahu múky týka. Ospravedlním to tým, že múku som použila špaldovú celozrnnú a hneď sa cítim lepšie :-D Milujem domáci chlieb - pečivo i domáce cestoviny, vedela by som ich jesť od rána do večera a od večera do rána. Ale na druhej strane sa musím krotiť, pretože ten nápor by som určite neuniesla ;-)
6 porcií |
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu som očistila, nakrájala na menšie kúsky, zaliala v kastróli trochou vody, asi 15 minút dusila a precedila. Chvíľu som nechala vychladnúť, dala do väčšej misy a prisypávala múku a miesila a prisypávala a miesila cesto, až kým som bola spokojná z jeho konzistenciou. Pre začiatočníkov: bolo to hádam aj 20 minút. skôr viac ako menej ;-) Cesto som nechala odpočívať a zatiaľ dala variť vodu vo veľkom hrnci.
- Rozmixovaný čerstvý špenát, cesnak, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ a trocha vývaru z tekvice.
- Rozmixované krémové šampiňóny, 1/2 bieleho tofu Alfa bio, soľ, trocha vývaru z tekvice a ešte som pridala aj posekanú čerstvú petržlenovú vňať.
- Cesto som rozdelila na dve časti a osobitne vyvaľkala na asi 2-3 mm plát. Povykrajovala kruhy o veľkosti 6 cm a plnila plnkami do stredu každého kruhu, preložila a kraje popritláčala vidličkou. Z každej plnky som urobila 20 ks "kapsičiek" či mezzelune :-)
- Pred uvarením cestoviny chvíľu oddychovali...
- ... a tieto tiež :-)
- Zo zvyšného cesta som vyvaľkala tenší plát ako na mezzelune, nechala chvíľu postáť a radielkom pokrájala na dlhú široké rezance - tagliatelle, ktoré sme zjedli s jednotlivými plnkami.
- Na panvičke som osmažila cesnakové plátky, pridala na chvíľočku čerstvé špenátové listy. Na druhej panvici som orestovala šampiňóny so sójovou smotanou na varenie a pridala aj čerstvú petržlenovú vňať a obed sa mohol podávať. Dobrú chuť :-) Ps: 20 ks plnených sme zjedli na obed a 20 som zamrazila do zásoby.