Tatárska omáčka z majonézy

seaton - fotkaseaton, 9. marca 2011

Jeden pán z Poľska mi povedal, že často chodí služobne na Slovensko.Najviac mu chutí vyprážaný syr so zemiakmi a s tatárskou omáčkou. Ale tatárska Zobraziť celý popisJeden pán z Poľska mi povedal, že často chodí služobne na Slovensko.Najviac mu chutí vyprážaný syr so zemiakmi a s tatárskou omáčkou. Ale tatárska omáčka musí byť slovenská. Až teraz som pochopila prečo. Anglická sa nedá jesť je veľmi kyslá. Tak si vyrábame tatársku omáčku z majonézy.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1
1
4-5 menšie
štipka




Postup

  1. 1

    Majonézu dáme do väčšej misky. Na jemno nastrúhame cibuľu a uhorky. Pridáme čierne korenie. Nesolíme lebo majonéza je posolená. Možno tento recept poslúži tým čo žijú v zahraničí.

Diskusia k receptu

evulines
Raz som nemala tatarku doma, len majolku a tiež som to tak spravila, je to na nerozoznanie.
marianne69
...veru tak,neviem co do nej davaju,ale urcite kvantum octu,neda sa jest,robim tak isto,bud ju celu od zakladu spravim doma,alebo ked mam naponahlo,tak kupim Helmansku a dorobim ako TY.... :-)
violetacamorova
V Škótsku si robím tiež svoju tatárku z majonézy robila som ako ty pridala som na drobnom strúhadle nastrúhanú cibuľu a kyslé uhorky,ale ak mám doma tak do toho pridám cesnak tiež na drobnom strúhadle nastrúhaný a nadrobno nakrájanú nakladanú kapiu, bez nej si to už ani neviem predstaviť, a ak treba rozriedim ju šťavou z nakladaných uhoriek. Vyskúšaj, a samozrejme ten vyprážaný syr k tomu, alebo syrové fašírky, ktoré mi teraz zachutili ešte viac a hranolky upečené v rúre. Mňam...
jegor
tatarka sa dochucuje bielim vínom moze sa pridat aj mleko recept je napisany dobre
bejaja
ja som si občas, keď som si chcela urobiť "domácu tatarku", tak som do smotanového jogurtu alebo kyslej pochúťkovej smotany postrúhala najemno kyslú uhorku, nasekala nadrobno cibuľku, pridala lyžičku horčice, čierne mleté korenie, strúčik popučeného cesnaku, alebo namiesto cesnaku bylinky - nasekanú nadrobno pažítku alebo petržlenovú vňať, prípadne dochutila pár kvapkami citrónu, nechala chvílľu postáť, aby prešli chute jednotlivých ingrediencií.Je vynikajúca, treba vyskúšať.
dadmara0807
@seaton ahoj aj já si robievam doma ale pridávam aj trocha horčice a ak to robím len ako pochutinu k mäsu tak majonéza horčica kečup a cesnak a ak je niečo štiplavé aj to trocha ( nech nám črievko prečistí ) :))
zzdravo
presne takto sme to robili, ked som bola mala. tatarku takmer vzdy nemali, ale majolku ano.
mmiro
Zajtra idem vysmazat syr, takze sa zide. Tu sa nic podobne neda kupit. Majonezu mam tu velku 700ml, tak dufam ze sa podari.
Vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia