Tarte aux pommes (fotorecept)
Autor receptu: janka1710
Tento dezert som 1x jedla v reštaurácii, a tak mi zachutil, že som si ho musela spraviť aj doma:) Recepty boli predovšetkým vo francúzštine, tak mi s prekladom musel pomôcť Ujo Google. Čo to som odkukala z videoreceptov.
6 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Potom z lístkového cesta vyvaľkáme kruh a položíme do formy. Odporúčam použiť nevyvaľkané cesto. Ja som bohužiaľ iné nedostala kúpiť, tak som použila vyvaľkané. Nevýhodou vyvaľkaného cesta je, že neprekryje celú formu (vrátane strán), a tak som diery musela prekryť zvyšným cestom.
- Na dno rozotrieme jablkové pyré (alebo jablkovú výživu). A poriadne posypeme škoricovým cukrom.
- Jabĺčka očistíme, vyberieme jadro a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich na navrstvené jablkové pyré a posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.
- Navrch poukladáme plátky masla a kraje zahneme. Pečieme približne na 180stupnoch 45minút.
- Po vybratí z rúry kraje potrieme medom rozmiešaným v teplej vode.