Tarte aux pommes (fotorecept)

Autor receptu: janka1710

Tento dezert som 1x jedla v reštaurácii, a tak mi zachutil, že som si ho musela spraviť aj doma:) Recepty boli predovšetkým vo francúzštine, tak mi s prekladom musel pomôcť Ujo Google. Čo to som odkukala z videoreceptov.

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Potom z lístkového cesta vyvaľkáme kruh a položíme do formy. Odporúčam použiť nevyvaľkané cesto. Ja som bohužiaľ iné nedostala kúpiť, tak som použila vyvaľkané. Nevýhodou vyvaľkaného cesta je, že neprekryje celú formu (vrátane strán), a tak som diery musela prekryť zvyšným cestom.
  2. Na dno rozotrieme jablkové pyré (alebo jablkovú výživu). A poriadne posypeme škoricovým cukrom.
  3. Jabĺčka očistíme, vyberieme jadro a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich na navrstvené jablkové pyré a posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.
  4. Navrch poukladáme plátky masla a kraje zahneme. Pečieme približne na 180stupnoch 45minút.
  5. Po vybratí z rúry kraje potrieme medom rozmiešaným v teplej vode.