Talianska vlajka v tvare srdca (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku. A môžem povedať, že mala úspech. :)

10
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymastíme silikónovú formu maslom.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov.
  3. Začneme šľahať bielky a pridávame práškový cukor.
  4. Potom pirdávame pojednom žľtky.
  5. Nakoniec pridáme malinový puding.
  6. Zamiešáme.
  7. Piškótové cesto vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 25 minút.
  8. Upečené cesto vyklopíme.
  9. Maslo, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme a pridáme tvaroh.
  10. Vyšľaháme do krému.
  11. Krém nanesieme na cesto a zarovnáme.
  12. Poukladáme naň nakrájané kiwi. Dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť.
  13. Zatiaľ si pripravýme polevu a to nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 1 dcl kiwi malinovky, privedieme do varu a prilejeme zlatý klas rozmiešaný v 1 dcl kiwi malinovky a chvílu povaríme. Odstavýme a občas zamiešáme.
  14. Ešte vlažnú polevu nalejeme na tortu, zarovnáme a dáme do chladničky stuhúť.
  15. Nakrájame na kocky a podávame. Prajem dobrú chuť :)