Talianska vlajka v tvare srdca (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku. A môžem povedať, že mala úspech. :)
10 porcií |
35 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vymastíme silikónovú formu maslom.
- Bielky oddelíme od žĺtkov.
- Začneme šľahať bielky a pridávame práškový cukor.
- Potom pirdávame pojednom žľtky.
- Nakoniec pridáme malinový puding.
- Zamiešáme.
- Piškótové cesto vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 25 minút.
- Upečené cesto vyklopíme.
- Maslo, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme a pridáme tvaroh.
- Vyšľaháme do krému.
- Krém nanesieme na cesto a zarovnáme.
- Poukladáme naň nakrájané kiwi. Dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť.
- Zatiaľ si pripravýme polevu a to nasledovne:
3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 1 dcl kiwi malinovky, privedieme do varu a prilejeme zlatý klas rozmiešaný v 1 dcl kiwi malinovky a chvílu povaríme. Odstavýme a občas zamiešáme.
- Ešte vlažnú polevu nalejeme na tortu, zarovnáme a dáme do chladničky stuhúť.
- Nakrájame na kocky a podávame. Prajem dobrú chuť :)