Syrovo-ananásové pralinky v syrových košíčkoch
Jozef Chatrnuch
šéfkuchár hotela Senec v Senci, 1. januára 2013
šéfkuchár hotela Senec v Senci, 1. januára 2013
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve tretiny eidamu nastrúhame najemno, pridáme topený syr, koriander a vypracujeme na hmotu. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľôčky a dovnútra každej dáme kúsok ananásu. Guľôčky potom obalíme podľa chuti v pažítke alebo v orechoch. Dáme vychladiť.
- 2
Príprava košíčkov: zvyšok eidamu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Do plechu vyloženého papierom na pečenie naukladáme kôpky so syrom a dáme upiecť jemne do hneda. Po upečení ich vytiahneme a vytvarujeme do tvaru košíčka. Pozor, syr je po upečení veľmi horúci.
- 3
Vychladené guľky vkladáme do vychladnutých košíčkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu