Syrovo-ananásové pralinky v syrových košíčkoch

Jozef Chatrnuch
šéfkuchár hotela Senec v Senci, 1. januára 2013
Syrovo-ananásové pralinky v syrových košíčkoch
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
80 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
50 g
1 zväzok
1 kl na jemno nasekaný
20 g




Postup

  1. 1

    Dve tretiny eidamu nastrúhame najemno, pridáme topený syr, koriander a vypracujeme na hmotu. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľôčky a dovnútra každej dáme kúsok ananásu. Guľôčky potom obalíme podľa chuti v pažítke alebo v orechoch. Dáme vychladiť.

  2. 2

    Príprava košíčkov: zvyšok eidamu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Do plechu vyloženého papierom na pečenie naukladáme kôpky so syrom a dáme upiecť jemne do hneda. Po upečení ich vytiahneme a vytvarujeme do tvaru košíčka. Pozor, syr je po upečení veľmi horúci.

  3. 3

    Vychladené guľky vkladáme do vychladnutých košíčkov.

Diskusia k receptu

sonulienka
výborný nápad ukladám do KK možno sa raz zíde. A ja zase Chatrnuchovcov poznám z Leopoldova
evusik
ja som mala profesora francúžštiny Chaternucha :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia