Syrové pagáčiky

bambuch - fotkabambuch, 2. januára 2013
Syrové pagáčiky
Foto: bambuch

Pagáčiky pripravujem,keď máme rodinnú oslavu.Recept sa dá aj pozmeniť,že napr.namiesto syru použijem brundzu,tvaroh.U nás sa po nich iba zapráši.

130 ks
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

0,500 kg
0,200 kg
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks alebo smetol
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu hladkú múku zmiešame so sušeným droždím,práškom do pečiva,pridáme kávovú lyžičku soli,nastrúhaný udený eidam,nastrúhanú Heru,kyslú smotanu a dôkladne vypracujeme cesto,ktoré dáme do chladu.Najlepšie deň pred pečením,aby cesto postálo.

  2. 2

    Odpočinuté a vychladené cesto si prekrojíme na polovicu.Cesto vyvaľkáme a malým pohárikom alebo vykrajovačkou/napr.štvorlístok/ vykrajujeme malé pagáčiky,na ktoré dáme arašíd/ml.kmín,sezamové semienka/záleží,čo všetkým najviac chutí.Vykrojené a ozdobené potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť pri 180 st.Mne vyšlo cca 130 pagáčikov.

  3. 3

    Po vychladnutí konzumujeme.DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Konecne zas nejake pagaciky :-) Vcera jsem jich napocitala "pouhych" 100 :-) Tak prosim radu, jak z toho mnozstvi vyberu ten nejlepsi, kdyz to je kazdy?
@merylin
môžem dosvedčiť že to tam bolo a už je to opravené. Ale to je normálne , že ženy a muži majú na tú istú vec rozdielný odhad hrúbky , dĺžky a pod.
Bambuch --dnes som robila tvoje syrové pagáčiky,ale iba z polovičnej dávky. Sú vynikajúce chrumkavé, vydarili sa, dakujem pekne za recept všetkým nám chutilo. :-))

Pridaj komentár k receptu: