Foto: bambuch
Pagáčiky pripravujem,keď máme rodinnú oslavu.Recept sa dá aj pozmeniť,že napr.namiesto syru použijem brundzu,tvaroh.U nás sa po nich iba zapráši.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Preosiatu hladkú múku zmiešame so sušeným droždím,práškom do pečiva,pridáme kávovú lyžičku soli,nastrúhaný udený eidam,nastrúhanú Heru,kyslú smotanu a dôkladne vypracujeme cesto,ktoré dáme do chladu.Najlepšie deň pred pečením,aby cesto postálo.
- 2
Odpočinuté a vychladené cesto si prekrojíme na polovicu.Cesto vyvaľkáme a malým pohárikom alebo vykrajovačkou/napr.štvorlístok/ vykrajujeme malé pagáčiky,na ktoré dáme arašíd/ml.kmín,sezamové semienka/záleží,čo všetkým najviac chutí.Vykrojené a ozdobené potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť pri 180 st.Mne vyšlo cca 130 pagáčikov.
- 3
Po vychladnutí konzumujeme.DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
môžem dosvedčiť že to tam bolo a už je to opravené. Ale to je normálne , že ženy a muži majú na tú istú vec rozdielný odhad hrúbky , dĺžky a pod.