Syrové pagáčiky
Autor receptu: bambuch
Pagáčiky pripravujem,keď máme rodinnú oslavu.Recept sa dá aj pozmeniť,že napr.namiesto syru použijem brundzu,tvaroh.U nás sa po nich iba zapráši.
130 ks porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Preosiatu hladkú múku zmiešame so sušeným droždím,práškom do pečiva,pridáme kávovú lyžičku soli,nastrúhaný udený eidam,nastrúhanú Heru,kyslú smotanu a dôkladne vypracujeme cesto,ktoré dáme do chladu.Najlepšie deň pred pečením,aby cesto postálo.
- Odpočinuté a vychladené cesto si prekrojíme na polovicu.Cesto vyvaľkáme a malým pohárikom alebo vykrajovačkou/napr.štvorlístok/ vykrajujeme malé pagáčiky,na ktoré dáme arašíd/ml.kmín,sezamové semienka/záleží,čo všetkým najviac chutí.Vykrojené a ozdobené potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť pri 180 st.Mne vyšlo cca 130 pagáčikov.
- Po vychladnutí konzumujeme.DOBRÚ CHUŤ !