Syrové kanapky so špenátom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Syrové kanapky so špenátom: Syr, maslo a bánoveckú nátierku zmiešame. Na biely toast natrieme hotovú nátierku a poukladáme na ňu špenátové listy, znovu položíme toast, ktorý znovu natrieme nátierkou a preložíme špenátom. Na vrch dáme znovu toast a natrieme ho nátierkou. Ostrým nožíkom odrežeme okraje a toast uhlopriečne rozkrojíme. Kanapku ozdobíme čerstvou pažítkou alebo hroznom.
  2. Syrové kanapky s mozzarellou a cherry paradajkami: Z bielej bagety nakrájame asi 1 cm hrubé kolieska, potrieme ich maslom a dáme do rúry zapiecť, kým nebude ich farba zlatohnedá. Kanapky necháme vychladnúť a na každú uložíme baby mozzarellu, cherry paradajku a jeden lístok bazalky.
  3. Náš tip na vhodné víno k tomuto pokrmu: Merlau Rouge, rosé, 2008, Janoušek, Jasnoružová farba, citrónovo–grepová vôňa sa strieda s lesnými jahodami a malinami, s jemným jogurtovým záverom.