Foto: shiwave
Svieži, ľahký ovocný koláčik /aj pre bezlepkových kuchárov začiatočníkov/ :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky vysypeme trstinový aj vanilkový cukor, pridáme vajíčka a vymiešame šľahačom hustú penu. Pridáme olej a kompótovú šťavu - miešame v šľahači. Prichystanú múku si zmiešame s kypriacim práškom, aby sa dostal rovnomerne všade. Potom ju postupne vmiešame do zmesi v šľahači. Vlejeme zmes do menšieho plechu, ktorý sme si pred tým vyložili papierom na pečenie. Vrch posypeme kúskami ovocia /v mojom prípade broskýň/, ktoré sme si pripravili. Toho ovocia som napísala p.p. = podľa potreby, ja radšej na husto ovocie, niekto však nemusí mať rád toľko ovocia, takže dajte koľko uznáte za vhodné.
- 2
Pečieme pri 180°C vo vopred vyhriatej trúbe, asi 40 minút. /testujeme špajdlou - vidíte, že ja som poctivo testovala, lebo je tak trošku rozdierkovaný xixi/..:))Ovocie mi síce kleslo na spodok, ale.. koláč je veľmi jemný a super šťavnatý od tej ovocnej šťavy..:) DOBRÚ CHUŤ! :)
- 2
Diskusia k receptu