Svieži ovocný koláčik (bezlepkový)

shiwave - fotkashiwave, 22. januára 2012
Svieži ovocný koláčik (bezlepkový)
Foto: shiwave

Svieži, ľahký ovocný koláčik /aj pre bezlepkových kuchárov začiatočníkov/ :)

20
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
240 g alebo obyčajný
1 ks
1 ks
300 g
100 ml
150 ml
p.p.




Postup

  1. 1

    Do misky vysypeme trstinový aj vanilkový cukor, pridáme vajíčka a vymiešame šľahačom hustú penu. Pridáme olej a kompótovú šťavu - miešame v šľahači. Prichystanú múku si zmiešame s kypriacim práškom, aby sa dostal rovnomerne všade. Potom ju postupne vmiešame do zmesi v šľahači. Vlejeme zmes do menšieho plechu, ktorý sme si pred tým vyložili papierom na pečenie. Vrch posypeme kúskami ovocia /v mojom prípade broskýň/, ktoré sme si pripravili. Toho ovocia som napísala p.p. = podľa potreby, ja radšej na husto ovocie, niekto však nemusí mať rád toľko ovocia, takže dajte koľko uznáte za vhodné.

  2. 2

    Pečieme pri 180°C vo vopred vyhriatej trúbe, asi 40 minút. /testujeme špajdlou - vidíte, že ja som poctivo testovala, lebo je tak trošku rozdierkovaný xixi/..:))Ovocie mi síce kleslo na spodok, ale.. koláč je veľmi jemný a super šťavnatý od tej ovocnej šťavy..:) DOBRÚ CHUŤ! :)

    Svieži ovocný koláčik (bezlepkový) - obrázok 2

Diskusia k receptu

slawi
Mnam ,taketo rychlovky mam rada.Aj mne vzdy kleslo ovocie na dno.Teraz dam cesto trosku zapiect a potom rychlo porozhadzujem ovocie.A mantlerka je vzdy doma.Receptik ulozeny :)
shiwave
jedna super pani mi poradila, že mám ovocie obaliť v múke, tak nabudúce vyskúšam :) že vraj to pomáha..:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia