Svieže jarné minikuriatko
Autor receptu: sjuz
Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho so sviežou
plnkou s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami, ako prílohu som zvolila zmes pečenej
zeleniny a zemiakov na rozmaríne.
3 porcie |
15 minút príprava |
15/60/15 minút na 200/180/200 °C |
Postup
- Kuriatka umyjeme aj zvnútra, a necháme čakať na doske, pokiaľ trošku obschnú.
- Na plnku si namočíme natrhané rožky do vody.
Nakrájame si slaninu (karé alebo iné údené surové prerastené mäso) na kocky, ako aj cibuľu a cesnak, a najemno bylinky.
Z tymiánu otrháme zo stonky lístočky - tie sa krájať nemusia.
Vyžmýkame rožky a v miske zmiešame spolu slaninku, bylinky, cibuľu, cesnak, šťavu z polky citróna, osolíme a okoreníme.
- Touto zmesou naplníme kuriatka pričom navrch som dala ešte kúsoček masla. Prekryla som kožu a nohy som zviazala, aby sa plnka netlačila von.
- Kuriatka som poukladala do jenskej misy, mierne osolila, potrela maslom a poliala citrónovou šťavou, po bockoch som ešte poukladala šalviu aj rozmarín a podliala vínom.
Prikryté som dala piecť do rúry.
- Keď boli kuriatka mäkké, odokryla som ich a dopiekla do zlata.