Svieže jarné minikuriatko

Autor receptu: sjuz

Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho so sviežou plnkou s citrónovou šťavou a čerstvými bylinkami, ako prílohu som zvolila zmes pečenej zeleniny a zemiakov na rozmaríne.

3
porcie
15 minút
príprava
15/60/15 minút
na 200/180/200 °C

Postup

  1. Kuriatka umyjeme aj zvnútra, a necháme čakať na doske, pokiaľ trošku obschnú.
  2. Na plnku si namočíme natrhané rožky do vody. Nakrájame si slaninu (karé alebo iné údené surové prerastené mäso) na kocky, ako aj cibuľu a cesnak, a najemno bylinky. Z tymiánu otrháme zo stonky lístočky - tie sa krájať nemusia. Vyžmýkame rožky a v miske zmiešame spolu slaninku, bylinky, cibuľu, cesnak, šťavu z polky citróna, osolíme a okoreníme.
  3. Touto zmesou naplníme kuriatka pričom navrch som dala ešte kúsoček masla. Prekryla som kožu a nohy som zviazala, aby sa plnka netlačila von.
  4. Kuriatka som poukladala do jenskej misy, mierne osolila, potrela maslom a poliala citrónovou šťavou, po bockoch som ešte poukladala šalviu aj rozmarín a podliala vínom. Prikryté som dala piecť do rúry.
  5. Keď boli kuriatka mäkké, odokryla som ich a dopiekla do zlata.