Svieža ríbezľová torta

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hladkú múku, kypriaci prášok, kryštálový a vanilkový cukor, mletý mak spolu dôkladne premiešame. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia, biely jogurt a olej. Všetko dôkladne vyšľaháme a 1/2 vzniknutého cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
  2. Tortové želé, kryštálový cukor a griotku spolu na miernom ohni privedieme do varu, pridáme mrazené ovocie a spolu krátko povaríme. Následne mierne vychladenú ríbezľovú zmes pomaly vkladáme na pripravené cesto v tortovej forme. Zalejeme druhou časťou makového cesta. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 40 minút.
  3. Po upečení necháme 10 minút chladnúť vo forme a následne koláč vyberieme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. Ozdobíme zvyšnými ríbezľami a práškovým cukrom.
  4. NÁŠ TIP: Pri strúhaní citrónovej kôry dávame pozor, aby sme nenastrúhali jej bielu časť, ktorá je horká. Citrón pred strúhaním dobre umyjeme.