Svieža ríbezľová torta
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Hladkú múku, kypriaci prášok, kryštálový a vanilkový cukor, mletý mak spolu dôkladne premiešame. Pridáme
nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia, biely jogurt a olej. Všetko dôkladne vyšľaháme a 1/2 vzniknutého cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
- Tortové želé, kryštálový cukor a griotku spolu na miernom ohni privedieme do varu, pridáme mrazené ovocie a spolu krátko povaríme. Následne mierne vychladenú ríbezľovú zmes pomaly vkladáme na pripravené cesto v tortovej forme. Zalejeme druhou časťou makového cesta. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 40 minút.
- Po upečení necháme 10 minút chladnúť vo forme a následne koláč vyberieme na mriežku a necháme celkom
vychladnúť. Ozdobíme zvyšnými ríbezľami a práškovým cukrom.
- NÁŠ TIP: Pri strúhaní citrónovej kôry dávame pozor, aby sme nenastrúhali jej bielu časť, ktorá je horká. Citrón pred
strúhaním dobre umyjeme.
|