Foto: nika8
Opäť som oprášila knihy Dr. Oetker. Recept som si trochu upravila, aby bol vhodný aj pri bezlepkovej diéte :). Kto má rád nepečené torty Zobraziť celý popisOpäť som oprášila knihy Dr. Oetker. Recept som si trochu upravila, aby bol vhodný aj pri bezlepkovej diéte :). Kto má rád nepečené torty a tvaroh, určite odporúčam.
Suroviny
Korpus: | |
1 šálka |
|
3/4 šálky |
|
1/3 šálky |
|
2 PL |
|
Náplň: | |
300 g |
|
500 g |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
|
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Uvedené suroviny sú na tortu s priemerom cca 26 cm.
- 2
Hrozienka s vodou rozmixujeme, pridáme mleté orechy a kakao a vymiešame husté cesto. Ak sa nám zdá riedke, alebo chceme menej kakaa, pridáme viac orechov, príp. rozdrvené piškóty. Zmes natlačíme na dno tortovej formy.
- 3
Na náplň zmiešame tvaroh, jogurt, cukor a vanilkový cukor. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme k tvarohovej zmesi.
- 4
Želatínový stužovať pripravíme podľa návodu na obale a zmiešame s pripravenou tvarohovou náplňou.
- 5
Na korpus nanesieme trochu krému. Naukladáme časť ovocia podľa chuti a nanesieme zvyšok krému a uhladíme.
- 6
Na náplň navrstvíme zostávajúce ovocie. Želé si pripravíme podľa návodu na obale a ovocie ním polejeme.
- 7
Tortu dáme do chladničky min. na 3 hodiny stuhnúť.
- 8
Po stuhnutí odstránime tortovú formu a môžme podávať ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pošlem kamarátke.KK*****.
Vďaka za odpoveď