Sviečkovica s dubákmi a zeleninovou štrúdľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Ako prvú pripravíme zeleninovú štrúdľu. Rozvaľkáme lístkové cesto, zeleninovú zmes rozmrazíme, na olivovom oleji orestujeme s cibuľou na panvičke. Orestovanú zeleninu zmiešame s nastrúhaným syrom a vajcom. Poukladáme na rozvaľkané cesto a zavinieme štrúdľu. Potrieme vajcom a dáme piecť do rúry
na 160–170 stupňov, kým nie je štrúdľa do zlatista upečená.
- Hovädziu sviečkovicu očistíme a vcelku zľahka opečieme na grile. Mäso musí byť v strede ešte surové. Zmes byliniek nasekáme najemno, pridáme soľ a čierne mleté korenie. Mäso obalíme v tejto zmesi, dáme na panvičku, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme, kým nie je mäso v strede pekne ružové.
- Na oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájané dubáky, chvíľu spolu povaríme a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a necháme povariť. Na tanier naservírujeme dubákovú omáčku. Z mäsa nakrájame hrubšie rezne, dáme na omáčku a pridáme kúsok horúcej zeleninovej štrúdle.
|