Sviečkovica s dubákmi a zeleninovou štrúdľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvú pripravíme zeleninovú štrúdľu. Rozvaľkáme lístkové cesto, zeleninovú zmes rozmrazíme, na olivovom oleji orestujeme s cibuľou na panvičke. Orestovanú zeleninu zmiešame s nastrúhaným syrom a vajcom. Poukladáme na rozvaľkané cesto a zavinieme štrúdľu. Potrieme vajcom a dáme piecť do rúry na 160–170 stupňov, kým nie je štrúdľa do zlatista upečená.
  2. Hovädziu sviečkovicu očistíme a vcelku zľahka opečieme na grile. Mäso musí byť v strede ešte surové. Zmes byliniek nasekáme najemno, pridáme soľ a čierne mleté korenie. Mäso obalíme v tejto zmesi, dáme na panvičku, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme, kým nie je mäso v strede pekne ružové.
  3. Na oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájané dubáky, chvíľu spolu povaríme a zalejeme smotanou. Osolíme, okoreníme a necháme povariť. Na tanier naservírujeme dubákovú omáčku. Z mäsa nakrájame hrubšie rezne, dáme na omáčku a pridáme kúsok horúcej zeleninovej štrúdle.