Sušienky z arašidového masla z troch surovín fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 12. februára 2014
Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept)
Foto: mariamka

Neverila som, kým som nevyskúšala. Stálo nám doma nevyužité arašidové maslo, trošku som pogúglila a bola to dobrá motivácia. Starý, klasický recept. Dá sa Zobraziť celý popisNeverila som, kým som nevyskúšala. Stálo nám doma nevyužité arašidové maslo, trošku som pogúglila a bola to dobrá motivácia. Starý, klasický recept. Dá sa obmieňať, ale už tento základ /naozaj jednoduchý a veľmi rýchly/ je veľmi chutný.

19 ks
porcií
5 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

5 dielov
4 diely (alebo podľa chuti)
1 ks
Varianty na dochutenie:
Varianty na posypanie:




Postup

  1. 1

    V pôvodnom recepte boli miery na hrnčeky (1 hrnček arašidového masla, 1 hrnček cukru, 1 vajce/. Trošku som sa toho bála, tak som použila lyžice.

    Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Treba hneď zapnúť rúru, lebo to bude rýchlovka /na 175-180 °C/. Vymiešame lyžicou. Vyzerá to všelijako, len nie ako cesto, ale nebojte sa. Kým sa rúra rozohriala, šupla som to do chladničky.

    Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech som dala pečiaci papier, a pomocou dvoch lyžičiek namáčaných v oleji som formovala kúsky rovno na plech, treba im nechať odstup.

    Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chcela som ich trochu ozvláštniť, tak som použila posýpky: mandľové lupienky, celý mak a ľanové semienka /určite by pasoval sezam, len som nemala/. Pôvodne mali byť ozdobené vidličkou dezénom do pravého uhla, keďže mne sa veľmi lepili, dala som len jednosmerku :)

    Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme veľmi krátko, 12-15 minút a na plechu necháme chvíľu postáť, lebo sú naozaj krehké.

    Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nevyzerajú, ale sú naozaj jemné, krehké a veľmi chutné.

    Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mala som z tohto receptu trošku rešpekt, predsa len, bez múky, PDP, ale výsledok predčil očakávanie. Určite si ho ešte zopakujem.

    Sušienky z arašidového masla z troch surovín (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

janara
waw, bez múky, ukladám a určite vyskúšam, diki
eviana
No teda @mariamka , ďalší recepis bez múky, toto bude znamenie :) Vyzerajú super, chrumkavo :) 5*
anina6
arašidové maslo som ešte neskúšala, no vidím, že asi príde na rad v mojej kuchyni. pekné chrumkáčiky a zaujímavé bez múky.
zuzulienka03
chcem sa spýtať, aké arašidové maslo bolo použité, či bolo slané.. pretože práve také mám v chladničke :)
mariamka
@zuzulienka03 ano celkom obycajne slane, prave v tom je ta zaujima chut, kombinacia slane-sladke, nam velmi chutili, ja som nedala toho cukru vela, kludne sa da ochutnat cesto za surova a doladit, mala som toto obycajne tescove mazlave :)

mariamka
@jenni tvoje su ale ukazkove, zabudla som to tam napisat :) dakujem za pozretie aj pochvalu :)
p. @tatranka dakujem, velmi ma potesilo vase mile hodnotenie
ubka
@mariamka poznám tieto sušienky a ak môžem dám Ti tip, ja som to mazľavé čudo pomocou stierky dala do zdobičky a vytláčala na plech, nožíkom som odrezávala, určite sa to dá aj pomocou mikrotenového sáčku.
ale máš ich vydarené:-)
mariamka
@ubka zas dalsi riad babrat?? jedine ak ten mikr. sacik, vyborny tip, dakujem, lebo ta chut za to stoji , diky pekne :)
elysa
zaujímavé, moji chalani raz strašne chceli toto maslo a, keď som ho kúpila- nechutilo im, škoda, že som tento recept nemala po ruke....
zanagmail
druhy plech v trube, mne z toho isli robit gulicky a potom placky. super recept, potrebovala som minut to maslo lebo to fakt nikomu nechuti :D
pupavciatko
tento receptík ma naozaj zaujal..ja som tiež bola zvedavá a jedno arašidové maslo som si kúpila...idem sa s tým lepivým čudom zadrhnúť, tak stojí v chladničke a ja ho trpezlivo prekladám , aby mi nezavadzalo..ale teraz už viem, ako ho využijem....srdečná vďaka za recept..
mariamka
@pupavciatko , na rozdiel od toho "lepidla" keksy vobec nemaju podobnu vlastnost, prave naopak, smykaju sa jedna radost :) vyskusaj a daj vediet, rado sa stalo :)
janahl
Dakujem za vyborny recept. Kombinacia slaneho so sladkym je velmi zaujimava. Vydarili sa .
mariamka
@janahl milo si ma potesila, ze si vyskusala tuto jednoduchu verziu, dakujem za spravu, tesim sa, ze sa podarili
zuzkap
Recept je super, hadam sa @Mariamka nenahneva, ale trosku som si ho omylom vylepsila. Najprv som kupila nevedomky chrumkave arasidove maslo. Potom som doma nemala praskovy cukor, iba trstinovy krystalovy cukor. Tak som tam smykla ten, a cesto sa vypracuje do peknej suchej gulicky, z ktorej si po kusku odoberam rukou a vygulkam gulku, ktoru potom vidlickou splostim. Cesto stratilo lepivost a susienky su super krehke. Teraz naposledy som pridala trosku skorice a cokoladove kvapky. Su uzasne. Dakujem za inspiraciu.


mariamka
@Zuzkap (1.8.2019 13:22)
nahneva, a to len preto, ze som uplne zabudla na tento rcp :-), odkedy kupujem arasidove maslo s chilli, tak nezostava na pecenie :) to naozaj urobi taky rozdiel trstinovy cukor? zaujimave, som rada za zaujatie a vynovenu realizaciu, pacia sa mi, nech sa dari :)
1x zuzkap
matilda143
Práve upečené bola to ozaj rychlovka 7 lyžíc masla a 4 nie plné cukru, nabudúce dám určite menej
1x zuzkap