Foto: henyneny
Naša rodina má veľmi rada sušenú tortu, v mojom okolí kde bývam nik také niečo nepiekol tak sme sa to s kamarátkou naučili. Je Zobraziť celý popisNaša rodina má veľmi rada sušenú tortu, v mojom okolí kde bývam nik také niečo nepiekol tak sme sa to s kamarátkou naučili. Je náročná na čas..Výborná a jedinečná torta...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielka si vyšľaháme nad parou až kým niesu úplne tuhé, pridavame po lyžičke 800 g cukru pomaly, šlaháme cca 20 minút.Cukor pridáme najlepšie kryštálový.Pena musí byť pevná a lesklá.
- 2
Potom necháme vychladnúť a na pripravený papier na pečenie rozotrieme alebo zdobiacou spičkou nastriekame formu, najlepšie asi prvé 3 pláty natrieť aby sa nám lepšie torta zdobila, posledný plát nastriekame špičkou aby sme mali ozdobný navrch. Pečieme v rúre po 2 ks, ja mam teplovzdušnú cca 60 - 90 minút na 100 stupňov ale sledujeme pláty aby zostali pekné biele, stačí minúta navyše a zožltnú...
- 3
Pripravíme si krém, nad paru do hrnca dáme žĺtka,pridáme na kocky polámanú varovuú čokoládu, premiešame mixérom, odstavíme pridávame postupne kakao a na striedačku šlahačkovú smotanu, pridáme cca celé množstvo kakaa plus smotanu a šlaháme aby nám masa stuhla.Necháme na vodnom kupeli a premiešavame vareškou aby sa nespravili hrčky..potom odstavíme a necháme vychladnúť masu v hrnci a občas premiešame...zatiaľ si vymiešame maslo s cukrom 200 g najlepsie práškový ale kľudne aj kryštál, postupne pomaly. Keď nám masa vychladne postupne pridávame k maslu s cukrom, zapracujeme a krém dáme do chladničky trošku stuhnúť, potom zdobíme tortu podľa seba ako len chceme. Torta vydrží v chladničke minimálne týždeň.Dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu