Šunkovo-syrové slimáky
Autor receptu: makaron
Prvýkrát mi ho priniesla mamka do nemocnice. Ani neviem prečo, či z dôvodu nechutnej nemocničnej stravy, alebo z dôvodu jeho prenikavej chuti, toto slané pečivo mi ulahodilo a učarovalo. Už vtedy som vedela, že ho musím vyskúšať i ja.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Na rozvaľkané lístkové cesto rozotrieme 1 črievko taveného syra (najlepšie chutí napr. so syrom Bambinko). Potom poukladáme šunku alebo šunkovú salámu. Nakoniec nastrúhame tvrdý syr (môže byť údený aj neúdený).
- Lístkové cesto zrolujeme do rolky. Studeným hrotom noža (aby sa nám cesto nelepilo na nôž) narežeme cca 2 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
- Keď budeme mať nakrájanú celú rolku, jednotlivé kúsky natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rozohriatej rúry na cca 15 minút a pečieme pri teplote 170 stupňov.