Šunkovo-syrové slimáky

Autor receptu: makaron

Prvýkrát mi ho priniesla mamka do nemocnice. Ani neviem prečo, či z dôvodu nechutnej nemocničnej stravy, alebo z dôvodu jeho prenikavej chuti, toto slané pečivo mi ulahodilo a učarovalo. Už vtedy som vedela, že ho musím vyskúšať i ja.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na rozvaľkané lístkové cesto rozotrieme 1 črievko taveného syra (najlepšie chutí napr. so syrom Bambinko). Potom poukladáme šunku alebo šunkovú salámu. Nakoniec nastrúhame tvrdý syr (môže byť údený aj neúdený).
  2. Lístkové cesto zrolujeme do rolky. Studeným hrotom noža (aby sa nám cesto nelepilo na nôž) narežeme cca 2 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
  3. Keď budeme mať nakrájanú celú rolku, jednotlivé kúsky natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rozohriatej rúry na cca 15 minút a pečieme pri teplote 170 stupňov.