Foto: kajusiqq
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke necháme vychladnúť a ošúpeme:)
-
2
Potrieme ich na pomúčenej doske
-
3
Pridáme zvyšok múky trocha soli a vypracujeme cesto
-
4
Pomúčme dosku odtrneme s kusok cesta a rozšúlame
-
5
Cesto nakrájame na menšie kúsky
-
6
Robíme šúľance
-
7
3úlance uvaríme v osolenej vode.Ked su uvarené vyplávaju na hladinu:)
-
8
Zatiaľ čo sa varia roztopíme si masielko:)
-
9
Vyberieme ich polejeme ich maslom
-
10
Dávkujeme na tanier a posypeme obľúbenou posýpkou:)(ja preferujem struhankovu ale mamina zbožnuje mak tak som sa prednešok prisposobila:D)
varecha.pravda.sk/recepty/sulance-z-tvarohoveho-cesta-fot...