Studený karamelový pohár s mascarpone

chelsea - fotkachelsea, 13. mája 2013
Studený karamelový pohár s mascarpone
Foto: chelsea

Tento dezertík som si vymyslela sama ale mal ohromný úspech, môžete si obmeniť ovocie a a množstvo je na vás :) pokiaľ nemáte Zobraziť celý popisTento dezertík som si vymyslela sama ale mal ohromný úspech, môžete si obmeniť ovocie a a množstvo je na vás :) pokiaľ nemáte mascarpone postačí aj jemný tvaroh :)

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
cca 10 ks
1 malá konzerva
80-100 g
1 ks
2 cl alebo vaječný, amaretto
1 cl
180 g
cca 30 g alebo škoricové keksíky ku káve




Postup

  1. 1

    Do misi dáme mascarpone s tvarohom /alebo len tvaroh, v tom prípade dvojitú dávku/ pridáme vanilkový cukor, môžete pridať ešte práškový cukor podľa chuti. Prilejeme likér a mandľovú arómu (pokiaľ nemáte nič sa nestane, dochuťte čím chcete napr. aj na strúhanou pomarančovou kôrou) a všetko spolu vyšľaháme . Odložíme do chladničky.

  2. 2

    Spravíme si karamel : na panvicu nasypeme 80 - 100 g kryštálového cukru a na miernejšom ohni necháme roztopiť, v žiadnou prípade karamel nemiešajte len raz-dva krát za minútu zatrepte s panvicou alebo s hrncom aby to neprihorelo :) ak už je všade cukor roztopený tak veľmi pomaly nalejeme smotanu /začne to ako keby kypieť ale hneď to splaskne, hlavne to vlejte pomaly :) / a hneď miešajte, pokiaľ sa vám karamel opäť zhrčí do veľkých kusov len mieštajte on sa zase rozpustí. Na miernom ohni miešajte až kým karamel nezhustne na konzistenciu pudingu, potom vypnite a nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Pripravíme sa poháre, ja som použila 2 dcl poháre na sekt a vyšlo mi asi 6-7 porcií. Na dno pohára dáme jednu alebo dve okrúhle piškóty a na ne dáme niekoľko mandariniek / všetko závisí od veľkosti pohára, ja som dala 3 kusy / a lyžicou alebo cukrárskym vrecúškom dáme do pohára krém z mascarpone a tvarohu, a na to nalejte lyžicou karamel /nedávajte ho tam moc teplý/ . Na ozdobu a lepšiu chuť môžete na vrch dezertu nasypať posekané keksíky :)

Diskusia k receptu

aamm
môže to byť chutné, určite vyskúšam
paeva
kde je tvaroh, to je maškrta, vyskúšam
anina6
určite vyskúšam aj ja , páči sa mi to.kk
zinnajdha
aj mne sa to páči. Už asi dva týždne vymýšľam, ako použiť mascarpone. S karamelom to bude to pravé !
babidka
Vyzera to velmi vabne a ja tomu urcite neodolam :-) Ja osobne konzervovane mandarinky velmi nemilujem , ale v lete nebude problem s cerstvym ovocim a tak urobim malicku zmenu a bude :-)
mlska
Výborný recept. Teším sa na ďalšie, budem ťa tu stále sledovať, čo nové, mlsné prinesieš. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia