Študentská pečať po domácky (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Recept je zo starého časopiu Slovenka. Ja som si ho ku koncu upravila tak, že som použila kokosovú múčku a rozkrojila som tie kusy krájané ako roládu na polovicu , ktoré som obalila v kokosovej múčke a chutí fantasticky. Tak ho aj robievam. Treba pozrieť.

Suroviny

Postup

  1. V hrnci nad parou necháme roztopiť Ceru.
  2. Pridáme cukor a vajcia a miešame do zhustnutia.
  3. Postupne za stáleho miešania pridáme kakao, orechy, hrozienka a kandizované ovocie.
  4. Teraz pridáme čokoládu a na kúsky polámané oplátky.
  5. Všetko riadne premiešame, čokoláda sa musí roztopiť.
  6. Pripravíme si formu na srnčí chrbát, ktorú vystelieme alobalom.
  7. Teraz do nej nalejeme hmotu. Hmota musí byť hustejšia.
  8. Necháme voľne vychládnuť.
  9. Potom zabalíme alobalom aj povrch a dáme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť.
  10. Z formy vyklopíme alobal stiahneme.
  11. Narežeme na rovnaké pozdlžne kusy, tak ako roládu. Potom tie pozdlžne kusy prerežeme na polovicu, tak ako je na obrázku.
  12. Obalíme ich v kokosovej múčke.
  13. Na tanieriku.
  14. Je to vďačný zákusok,ktorý vydrží dlhšie v chladničke.// Zopár kusov som dala aj do mrazničky a keď príde chuť, tak len rozmrazím a môžeme papkať :-)//