Študentská pečať po domácky (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Recept je zo starého časopiu Slovenka. Ja som si ho ku koncu upravila tak, že som
použila kokosovú múčku a
rozkrojila som tie kusy krájané ako roládu na polovicu , ktoré som obalila v kokosovej
múčke a chutí fantasticky. Tak
ho aj robievam. Treba
pozrieť.
Postup
- V hrnci nad parou necháme roztopiť Ceru.
- Pridáme cukor a vajcia a miešame do zhustnutia.
- Postupne za stáleho miešania pridáme kakao, orechy, hrozienka a kandizované ovocie.
- Teraz pridáme čokoládu a na kúsky polámané oplátky.
- Všetko riadne premiešame, čokoláda sa musí roztopiť.
- Pripravíme si formu na srnčí chrbát, ktorú vystelieme alobalom.
- Teraz do nej nalejeme hmotu. Hmota musí byť hustejšia.
- Necháme voľne vychládnuť.
- Potom zabalíme alobalom aj povrch a dáme najlepšie na noc do chladničky stuhnúť.
- Z formy vyklopíme alobal stiahneme.
- Narežeme na rovnaké pozdlžne kusy, tak ako roládu. Potom tie pozdlžne kusy prerežeme na polovicu, tak ako je na obrázku.
- Obalíme ich v kokosovej múčke.
- Na tanieriku.
- Je to vďačný zákusok,ktorý vydrží dlhšie v chladničke.// Zopár kusov som dala aj do mrazničky a keď príde chuť, tak len rozmrazím a môžeme papkať :-)//