Studená torta na keksíkovom korpuse fotorecept

kaatka - fotkakaatka, 15. júna 2015
Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept)
Foto: kaatka

Počas víkendu som skúsila trošku netradične pripraviť piškótovú tortu na korpuse,ktorý robím pod cheese cake :) a super, zjedli sme

12
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 balenie
120 ml
200 g
100 g
400 g
600 g
5 x 250 g
50 g
podĺa chuti
6 lístkov




Postup

  1. 1

    Nahrejeme si rúru na 180 stupňov. Sušienky rozdrvíme a dobre rozmiešame rozpusteným maslom. Ja som mala na pripravu torty formu z priemerom 26 cm.Vystlala som len spodnú časť papierom na pečenie na ktorom som vytvarovala sušienkový korpus aj s okrajmi. Celé vložíme na 10min do vyhriatej rúry. Keď korpus vychladne, môžeme pracovať ďalej.

    Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si na suchý korpus rozložíme piškoty,koľko sa zmestí.Bez nich by sa to nedalo krájať, korpus by bol rozmočený. Nabuduce ho ešte natriem džemom,pretože trocha sa oddeľoval pri krájaní

    Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame kyslé smotany s vanilkovým cukrom, ja robím domáci a podľa chuti osladíme práškovým,ja som dala 5PL. Nakrájanými jahodami som "posypala" piškóty. Pridala som nasekané lístky mäty.

    Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozlejeme čo najtenšiu vrstvu súvisle po piškótach. Rozotrieme stierkou.

    Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opäť piškoty a čučoriedky

    Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Piškoty +maliny

    Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    celé som posypala kúskami jahôd :).... Už mám opäť chuť ako to sem dávam

    Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
No veru, nemusí to byť zlé, sezónu ovocia terba naplno využiť, aj na takýto recept - nepečený koláč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia