Foto: kaatka
Počas víkendu som skúsila trošku netradične pripraviť piškótovú tortu na korpuse,ktorý robím pod cheese cake :) a super, zjedli sme
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nahrejeme si rúru na 180 stupňov. Sušienky rozdrvíme a dobre rozmiešame rozpusteným maslom. Ja som mala na pripravu torty formu z priemerom 26 cm.Vystlala som len spodnú časť papierom na pečenie na ktorom som vytvarovala sušienkový korpus aj s okrajmi. Celé vložíme na 10min do vyhriatej rúry. Keď korpus vychladne, môžeme pracovať ďalej.
-
2
Najprv si na suchý korpus rozložíme piškoty,koľko sa zmestí.Bez nich by sa to nedalo krájať, korpus by bol rozmočený. Nabuduce ho ešte natriem džemom,pretože trocha sa oddeľoval pri krájaní
-
3
Zmiešame kyslé smotany s vanilkovým cukrom, ja robím domáci a podľa chuti osladíme práškovým,ja som dala 5PL. Nakrájanými jahodami som "posypala" piškóty. Pridala som nasekané lístky mäty.
-
4
Rozlejeme čo najtenšiu vrstvu súvisle po piškótach. Rozotrieme stierkou.
-
5
Opäť piškoty a čučoriedky
-
7
Piškoty +maliny
-
8
celé som posypala kúskami jahôd :).... Už mám opäť chuť ako to sem dávam
Diskusia k receptu