Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept)

Autor receptu: kaatka

Počas víkendu som skúsila trošku netradične pripraviť piškótovú tortu na korpuse,ktorý robím pod cheese cake :) a super, zjedli sme

12
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nahrejeme si rúru na 180 stupňov. Sušienky rozdrvíme a dobre rozmiešame rozpusteným maslom. Ja som mala na pripravu torty formu z priemerom 26 cm.Vystlala som len spodnú časť papierom na pečenie na ktorom som vytvarovala sušienkový korpus aj s okrajmi. Celé vložíme na 10min do vyhriatej rúry. Keď korpus vychladne, môžeme pracovať ďalej.
  2. Najprv si na suchý korpus rozložíme piškoty,koľko sa zmestí.Bez nich by sa to nedalo krájať, korpus by bol rozmočený. Nabuduce ho ešte natriem džemom,pretože trocha sa oddeľoval pri krájaní
  3. Zmiešame kyslé smotany s vanilkovým cukrom, ja robím domáci a podľa chuti osladíme práškovým,ja som dala 5PL. Nakrájanými jahodami som "posypala" piškóty. Pridala som nasekané lístky mäty.
  4. Rozlejeme čo najtenšiu vrstvu súvisle po piškótach. Rozotrieme stierkou.
  5. Opäť piškoty a čučoriedky
  6. Piškoty +maliny
  7. celé som posypala kúskami jahôd :).... Už mám opäť chuť ako to sem dávam