Studená torta na keksíkovom korpuse (fotorecept)
Autor receptu: kaatka
Počas víkendu som skúsila trošku netradične pripraviť
piškótovú tortu na korpuse,ktorý robím pod cheese cake
:) a super, zjedli sme
12 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Nahrejeme si rúru na 180 stupňov. Sušienky rozdrvíme a dobre rozmiešame rozpusteným maslom. Ja som mala na pripravu torty formu z priemerom 26 cm.Vystlala som len spodnú časť papierom na pečenie na ktorom som vytvarovala sušienkový korpus aj s okrajmi. Celé vložíme na 10min do vyhriatej rúry. Keď korpus vychladne, môžeme pracovať ďalej.
- Najprv si na suchý korpus rozložíme piškoty,koľko sa zmestí.Bez nich by sa to nedalo krájať, korpus by bol rozmočený. Nabuduce ho ešte natriem džemom,pretože trocha sa oddeľoval pri krájaní
- Zmiešame kyslé smotany s vanilkovým cukrom, ja robím domáci a podľa chuti osladíme práškovým,ja som dala 5PL. Nakrájanými jahodami som "posypala" piškóty. Pridala som nasekané lístky mäty.
- Rozlejeme čo najtenšiu vrstvu súvisle po piškótach. Rozotrieme stierkou.
- Opäť piškoty a čučoriedky
- Piškoty +maliny
- celé som posypala kúskami jahôd :).... Už mám opäť chuť ako to sem dávam