Strapaté pagáčiky

Autor receptu: hajni21

U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej kuchyňe, preto všetci v rodine milujeme tieto chute a sami sa ich učíme aj pripravovať. Tentoraz to budú " Strapaté pagáčiky"

50 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Múku rozdrobíme s ramou, potom pridáme žĺtka, soľ a smotanu. Spracujeme a na 1 hodinu odložíme do chladničky. .
  2. Na pomúčenej doske rozváľkáme cesto natenko a "vytrháme" pagáčiky.
  3. Dáme na papierom vyložený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 8-15 minút na 180 stupňoch.
  4. V hrnci rozmiešame vajce, soľ, múku a strúhaný syr, potom pomaly prilievame mlieko, a nahladko rozmiešame. Dáme variť a pri stálom miešaní varíme na husto.
  5. Odstavíme z ohňa a primiešame 5dkg ramy(masla), dáme vychladnúť. 2 Pagáčiky zlepíme s krémom a potom ich pováľkáme v strúhanom syre.