Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami

paploska - fotkaPaploska, 16. apríla 2014 19:21
Ďalšie recepty »
Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiamiFoto: paploska

Recept pochádza z mojej obľúbenej reštaurácie (to však neplatí o obsluhe). Omylom som použila fajnové hľuzovkové strangozzi, ktoré mi doniesli kámošky priamo zo slnečného Talianska. No to, že sú hľuzovkové som zistila neskoro, a veru škoda ich tam bola :-) Ale späť k cestovinám, je to kombinácia sladkej a slanej chuti, vyskúšajte a určite neoľutujete.

3
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Príprava cestovín je rýchla a veľmi jednoduchá. Ak nemáte orechy v mede, naložte si ich pár dní vopred. V pôvodnom recepte boli použité široké rezance, použila som však tenšie, ale výber cestovín nechám na vás :-)

    Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny varíme v posolenej vode al dente. Počas varenia cestovín pokrájajte hrušky na mesiačiky a kačacie prsia na tenké pásiky. Ak nezoženiete kačacinku, nahraďte ju sušenou šunkou.

    Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami - obrázok 2
  3. 3

    Vo woku zohrejeme olivový olej, pridáme cestoviny, 3 PL pesta (môže byť aj bazalkové), orechy a hrušky. Na okraji woku preherejeme kačacie prsia a posolíme. Cestoviny naaranžujeme na tanier, obložíme kačacími prsiami a poriadne okoreníme. Dobrú chuť.

    Strangozzi s orechmi a údenými kačacími prsiami - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist