Štefanova placka
Autor receptu: zenista
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme do mäkka.
- Zo zemiakového cesta utvoríme placku veľkosti taniera a usmažíme na platni, alebo na oleji ako lokšu. Hotové lokše jemne pomastíme a zakryjeme, prípadne dáme do rúry aby nevychladli.
- Ak je mäso hotové, pridáme vajcia, ktoré "zašprúdlujeme" a potom pridáme postrúhaný syr, čím nám vznikne masa, ktorú osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme červenú mletú papriku.
- Na tanier položíme placku do polovice naložíme zmes, druhou polovicou prekryjeme, polejeme kečupom a môžeme podľa vlastnej fantázie ešte ozdobiť.
|