Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou fotorecept
Foto: babkamt
Pomerne často v poslednej dobe robím tento recept. Zachutil mi.
Postup
-
1
Nad vyšší hrniec som dala sitko, vystlala som ho gázou. Terez stačí len otvoriť a vyliať do sitka 3 zakysanky a dala som dve kyslé smotany.
-
2
Bolo toho plné sitko.
-
3
Hniec dom zakryla pokrievkou a nechala som stekať 24 hodín na kuchynskej linke.
-
4
Stečené. Obrala som si jahody, už je ich dosť, takže z nich idem robiť koláč.
-
5
Toto som robila predtým. Trochu som osolila a konzumovala som ju ako nátierku. Dá sa ochutiť bylinkami podľa chuti: ako pažítka, mladá cibuľka., cesnaková tráva. Použila som aj do nátierky z údenáča, čo som nedávno pridala.
-
6
Dnes chcem z neho použiť do koláča.
ešte som sa s tým nestretla, tak ma to zaujíma. Vďaka
@valeri dala som acidofilné mlieka 3 kusy po 250 ml. Jednu smotanu 200 ml a druhú 180 ml. To je jedno aký pomer dáš. Na fotke číslo 5 je len stečené acidko. A aj to bolo dobré. Dúfam, že som ti pomohla. Minule som osladeným naplnila palacinky.
a miljem aj hrudkovy syr :-)
ale povedzte mi, zienky, co robite so srvatkou?
palacinky, pitie ci pecivo, ok, ale ked robim hrudku a ostane mi 8l srvatky, to sa ako da minut? lebo vyliat je mi luto :-(
Já to vždy vypiju.