Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Pomerne často v poslednej dobe robím tento recept. Zachutil mi.

Suroviny

Postup

  1. Nad vyšší hrniec som dala sitko, vystlala som ho gázou. Terez stačí len otvoriť a vyliať do sitka 3 zakysanky a dala som dve kyslé smotany.
  2. Bolo toho plné sitko.
  3. Hniec dom zakryla pokrievkou a nechala som stekať 24 hodín na kuchynskej linke.
  4. Stečené. Obrala som si jahody, už je ich dosť, takže z nich idem robiť koláč.
  5. Toto som robila predtým. Trochu som osolila a konzumovala som ju ako nátierku. Dá sa ochutiť bylinkami podľa chuti: ako pažítka, mladá cibuľka., cesnaková tráva. Použila som aj do nátierky z údenáča, čo som nedávno pridala.
  6. Dnes chcem z neho použiť do koláča.