Šťavnatý ovocný koláčik :-)

Autor receptu: diabambulka

ahojte varecháčikovia, posielam vám receptík na výborný ovocný koláčik, môžete tam použiť ovocie od výmyslu sveta, ja som ho robila s mandarinkami a jahodami , ale mám odskúšaný aj s čučoriedkami:-))) nechajte sa inšpirovať...

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme bielka, pridáme práškový cukor. Postupne pridávame žĺtky, múku, prášok do pečiva. Keď máme cesto dobre vymiešané dáme ho piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 150 stupňoch. Keď máme upečenú piškótu, dáme ju vychladnúť a potom z nej stiahneme papier na pečenie. Natrieme džemom a prekrojíme na polovicu. Na jednu stranu uložíme ľubovolné ovocie. Ja som použila mandarinky a jahody. Na takto pripravený piškótový plát natrieme plnku, ale nie všetku- približne dve tretiny. Priložíme druhým piškótovým plátom, tak aby džem opäť smeroval dole. Tou zvyšnou plnkou natrieme vrchnú časť koláčika a už len dozdobíme podľa vlastnej fantázie:-)))
  2. PLNKA: Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Do 1.5 dcl jahodovej šťavy dáme napučať želatinu, ktorú pripravujem podľa návodu. Zohrejeme ju toška, ale nevaríme. Potom ju chvíločku chladíme. Medzičasom si pvyšľaháme dve šľahačky s jedným stužovačom. Do vymiešaného tvarohu pridáme vychladenú želatínu a vyšľahanú šľahačku-ja som si z nej troška odložila na ozdobenie koláčika. Môžeme pridať na vylepšenie chuti aj pár rozmixovaných jahôd.
  3. Dobrú chuť varecháčikovia :-)))