Tento receptík mám od kamarátky ..... teda od nej mám tú myšlienku spojenia piškótového cesta, pudingu, ovocia a želatíny .... príprava nie je náročná Zobraziť celý popisTento receptík mám od kamarátky ..... teda od nej mám tú myšlienku spojenia piškótového cesta, pudingu, ovocia a želatíny .... príprava nie je náročná a dúfam že aj vám bude chutiť tak ako mne ... odporúčam ako osvieženie počas horúcich letných dní . prajem DOBRÚ CHUŤ ! :)
príprava
Postup
-
1
Z mlieka, čokoládových pudingových práškov a kryštálového cukru uvaríme puding podľa návodu a necháme ho vychladnúť.
- 2
Kým vychladne puding pripravíme si piškótové cesto: 4 žĺtky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny, pomaly prilievame vlažnú vodu a olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k žĺtkovej zmesi. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potom naň pomocou lyžice robíme kôpky z vychladnutého pudingu. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista a necháme ho vychladnúť. Marhule scedíme, z kompótovej šťavy (potrebujeme 1/2 litra ak jej máme menej dolejeme vodou a docukríme alebo prilejeme džús či Tang) a Zlatého klasu uvaríme želatínu, ktorú necháme vychladnúť. Na upečené cesto rozložíme marhule a to tak, že vždy položíme polovicu marhule do jamky vytvorenej pudingom. Na marhule potom navrstvíme vychladnutú želatínu. Pokrájame na kúsky, ktoré môžeme ozdobiť šľahačkou a podávame.
- 3
TIP: Tento zákusok je výnimočný tým, že sa dá pripraviť mnohými spôsobmi pričom bude vždy iný...... cesto môžeme spraviť kakaové ( pridáme 2 polievkové lyžice kakaa )....čokoládový puding môžeme tiež nahradiť iným ( vanilkový, malinový, kokosový alebo iný.)...... marhuľový kompót môžeme taktiež nahradiť iným kompótom alebo aj čerstvým ovocím .. a nejaké drobné bobuľové ovocie môžeme zamiešať aj do želatíny ( napr. čučoriedky, maliny, ríbezle)...... kombinácií je veľa a každý si môže vybrať presne tú, ktorá mu bude najviac chutiť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu