Šťavnatý ovocno-pudingový zákusok :)

malinka711 - fotkamalinka711, 18. augusta 2010

Tento receptík mám od kamarátky ..... teda od nej mám tú myšlienku spojenia piškótového cesta, pudingu, ovocia a želatíny .... príprava nie je náročná Zobraziť celý popisTento receptík mám od kamarátky ..... teda od nej mám tú myšlienku spojenia piškótového cesta, pudingu, ovocia a želatíny .... príprava nie je náročná a dúfam že aj vám bude chutiť tak ako mne ... odporúčam ako osvieženie počas horúcich letných dní . prajem DOBRÚ CHUŤ ! :)

90 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 liter
poodľa chuti
4 ks
200 g
200 g
1 ks
1 ks
1 dl
1 dl
7 dl
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z mlieka, čokoládových pudingových práškov a kryštálového cukru uvaríme puding podľa návodu a necháme ho vychladnúť.

  2. 2

    Kým vychladne puding pripravíme si piškótové cesto: 4 žĺtky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny, pomaly prilievame vlažnú vodu a olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k žĺtkovej zmesi. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potom naň pomocou lyžice robíme kôpky z vychladnutého pudingu. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista a necháme ho vychladnúť. Marhule scedíme, z kompótovej šťavy (potrebujeme 1/2 litra ak jej máme menej dolejeme vodou a docukríme alebo prilejeme džús či Tang) a Zlatého klasu uvaríme želatínu, ktorú necháme vychladnúť. Na upečené cesto rozložíme marhule a to tak, že vždy položíme polovicu marhule do jamky vytvorenej pudingom. Na marhule potom navrstvíme vychladnutú želatínu. Pokrájame na kúsky, ktoré môžeme ozdobiť šľahačkou a podávame.

  3. 3

    TIP: Tento zákusok je výnimočný tým, že sa dá pripraviť mnohými spôsobmi pričom bude vždy iný...... cesto môžeme spraviť kakaové ( pridáme 2 polievkové lyžice kakaa )....čokoládový puding môžeme tiež nahradiť iným ( vanilkový, malinový, kokosový alebo iný.)...... marhuľový kompót môžeme taktiež nahradiť iným kompótom alebo aj čerstvým ovocím .. a nejaké drobné bobuľové ovocie môžeme zamiešať aj do želatíny ( napr. čučoriedky, maliny, ríbezle)...... kombinácií je veľa a každý si môže vybrať presne tú, ktorá mu bude najviac chutiť !

Diskusia k receptu

lymar
tento pudingovo piškotový základ poznám, ale miesto ovocia a želatíny navrch dám len 3 pochúťkové smotany vymiešané s vanilkovým cukrom a na to postrúham čokoládu. takýto schladený je v lete najlepší - príjemne v teple osvieži
huck
malinka velmi zaujimavy recept! Určite vyskušam! Vdaka :)
tetuska
ja robievam ten istý ako @lymar , je výborný, vždy sa rýchlo zje, potrebovali by sme 2 plechy...
malinka711
už som skúšala aj smotanovú verziu .... veľmi dobré !!! a preto som sa rozhodla vyskúšať aj túto ovocnú .....a výsledok stál za to .. zjedol sa skôr ako som ho odfotila :D:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia