Šťavnatý kakaový koláčik

vera79 - fotkavera79, 3. marca 2013
Šťavnatý kakaový koláčik
Foto: vera79

Tento koláč je pre všetkých, ktorí majú radi kakaové maškrty.

10
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
1 hrnček
1 hrnček
0,5 hrnček
0,5 hrnček
1 bal.
Na poliatie:
1 malá šálka
Na potretie:
Parížska šľahačka:
2 tégliky
100 g
400 ml
60 g
200 g
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme olej a polohrubú múku zmiešanú s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 190 stupňov asi 35 minút.

  2. 2

    Po upečení ešte teplý koláč polejeme kávou a necháme chvíľu nasiaknuť. Potom potrieme ríbezľovým lekvárom /prípadne malinovým, alebo podľa chuti a zásob :-)/.

  3. 3

    Ak máme hotovú parížsku šľahačku v téglikoch, tak ju iba vyšľaháme a natrieme na lekvár. Ak hotovú parížsku šľahačku nemáme, tak si ju najprv nachystáme. Do hrnčeka dáme šľahačkovú smotanu, práškový cukor, maslo a nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme pár minút prevrieť (max. 5 minút). Odstavíme a necháme vychladnúť a dobre vychladiť (najlepšie cez noc, ale keď čas súri, dá sa to aj za štyri hodiny v chladničke). Po vychladení vyšľaháme a natrieme na koláč.

  4. 4

    Koláč natretý lekvárom a parížskou šľahačkou ozdobíme postrúhanou čokoládou a šľahačkou. Prípadne ho môžeme poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť šľahačkou.

  5. 5

    Hrnček som použila 300 ml.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Skutočne výborné!!!!!!!!. Ďakujem za recept. Autorka naozaj vie čo je to kvalitný zákusok. Používa pravú šľahačku, ríbezľový džem, čokoládu. Vďaka.

Pridaj komentár k receptu: