Šťavnatý kakaový koláčik
Autor receptu: vera79
Tento koláč je pre všetkých, ktorí majú radi kakaové maškrty.
10 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- V miske vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme olej a polohrubú múku zmiešanú s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 190 stupňov asi 35 minút.
- Po upečení ešte teplý koláč polejeme kávou a necháme chvíľu nasiaknuť. Potom potrieme ríbezľovým lekvárom /prípadne malinovým, alebo podľa chuti a zásob :-)/.
- Ak máme hotovú parížsku šľahačku v téglikoch, tak ju iba vyšľaháme a natrieme na lekvár.
Ak hotovú parížsku šľahačku nemáme, tak si ju najprv nachystáme.
Do hrnčeka dáme šľahačkovú smotanu, práškový cukor, maslo a nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme pár minút prevrieť (max. 5 minút). Odstavíme a necháme vychladnúť a dobre vychladiť (najlepšie cez noc, ale keď čas súri, dá sa to aj za štyri hodiny v chladničke). Po vychladení vyšľaháme a natrieme na koláč.
- Koláč natretý lekvárom a parížskou šľahačkou ozdobíme postrúhanou čokoládou a šľahačkou. Prípadne ho môžeme poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť šľahačkou.
- Hrnček som použila 300 ml.