Šťavnatý kakaový koláčik

Autor receptu: vera79

Tento koláč je pre všetkých, ktorí majú radi kakaové maškrty.

10
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske vymiešame vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme olej a polohrubú múku zmiešanú s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 190 stupňov asi 35 minút.
  2. Po upečení ešte teplý koláč polejeme kávou a necháme chvíľu nasiaknuť. Potom potrieme ríbezľovým lekvárom /prípadne malinovým, alebo podľa chuti a zásob :-)/.
  3. Ak máme hotovú parížsku šľahačku v téglikoch, tak ju iba vyšľaháme a natrieme na lekvár. Ak hotovú parížsku šľahačku nemáme, tak si ju najprv nachystáme. Do hrnčeka dáme šľahačkovú smotanu, práškový cukor, maslo a nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme pár minút prevrieť (max. 5 minút). Odstavíme a necháme vychladnúť a dobre vychladiť (najlepšie cez noc, ale keď čas súri, dá sa to aj za štyri hodiny v chladničke). Po vychladení vyšľaháme a natrieme na koláč.
  4. Koláč natretý lekvárom a parížskou šľahačkou ozdobíme postrúhanou čokoládou a šľahačkou. Prípadne ho môžeme poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť šľahačkou.
  5. Hrnček som použila 300 ml.