Šťavnaté čerešňové rezy (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Recept som našla v starých zošitoch, ktoré mi požičala susedka. Preštudovala som 5 zošitov a povyberala som si nápady na pečenie. Jeden koláč som dnes upiekla. Mal byť na plechu ( 20x35cm), ale nemám až taký malý, tak som to upiekla v tortovej forme. Mal by byť šťavnatý, tak ako aj názov prezrádza.

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny na pečenie. Nemala som čerstvý citrón,tak som dala 2 KL citronového extraktu.
  2. Margarín som vymiešala s dvoma žĺtkami , postupne som vmiešala 2 celé vajcia.
  3. Pridala som citrónovú šťavu, orechy a žemľové omrvinky.
  4. Odkostkovala som si čerešne.
  5. Z dvoch bielkov om ušľahala sneh.
  6. Sneh som zapracovala zľahka do cesta.
  7. Do vymazanej a posypanej tortovej formy som rozotrela polovicu cesta, dala tortovú oplatku, a na ňu, nahusto čerešne.
  8. Nakoniec na čerešne som položila zas druhý plát oplatky a navrstvila zvyšné cesto.
  9. Koláč som piekla vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 40 minút. Po upečení koláč posypem vanikovým cukrom a vychladnutý rozkrájam na porcie. Teraz som ho konečne ochutnala, je naozaj taký štavnatý.