Špíziky na grilovanie (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Grilovacia sezóna začala a ja tu je moja inšpirácia pre Vás. Mňa motivoval Jiří Babica, ktorý robil niečo podobné. Ja som si to upravila a výsledok stál za to :-)))

6
porcií
25 minút
príprava

Postup

  1. Krkovičku narežeme a torška naklepeme cez fóliu.
  2. Osolíme, okoreníme ( môžeme použiť aj zmes korenia napr. gyros korenie, na divinu, kto má aké rád). Mäsko otočíme , tiež posolíme, pokoreníme natrieme prelisovaným cesnakom
  3. a na takto pripravený plát mäska položíme klobásku
  4. a zvinieme .
  5. Takto isto budeme pokračovať, ale s tým že vymeníme plnku . Mäsko rozklepeme, osolíme, okoreníme, z vnútornej strany natrieme cesnakom a poukladáme naň plátky slaniny. Zrolujeme.
  6. Očistíme papriku a prekrojíme na polovicu. Na doskú si poukladáme vedľa seba zrolované mäsko s klobásou, čerstvú papriku, zrolované mäsko so slaninkou , papriku a opäť zrolované mäsko s klobásou.
  7. Zoberieme ihlu na špíz a prepichneme naraz skrz všetky rolky a odkrojíme . Takto pokračujeme kým sa nám mäsko neminie. Vzniknú nám nádherné špízy na gril ( takúto jednoduchú a efektnú techniku použil Jiří Babica, ktorý podobným spôsobom pripravil špízy z kuracieho mäska a tak ma inšpiroval.)
  8. Vzniknú nám nádherné špízy na gril ( mäsko a plnky môžeme obmieňať podľa vlastnej fantázie ).
  9. Najkrajšia a najvoňavejšia fáza " GRILOVANIE "... Dobrú chuuuuť :-)))