Špiková kosť s chlebíkom (fotorecept)

Autor receptu: michal1977

Jednoduchá lahôdka. Pre niekoho nepredstaviteľná na zjedenie ale pre mňa jedlo, ktoré mám veľmi rád odmalička.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Surové kosti som zabudol odfotiť, takže len takto...Kosti sa varia s koreňovou zeleninou (zeler, zelerová vňať, petržlen, mrkva, celá cibuľa, celý cesnak).
  2. Po hodine skontrolujeme, či sa špik začína oddeľovať od kosti...
  3. Asi po hodine a pol je všetko pekne uvarené. Kosti môžeme vybrať. To čo nám ostane v hrnci je "nedeľná polievka". K nej odporúčam domáce rezance, na ktoré mám recept tiež v profile :)...
  4. Špik vyberieme, natrieme na chlieb, poriadne osolíme a okoreníme najlepšie čerstvým mletým korením... Dobrú chuť