Špiková kosť s chlebíkom (fotorecept)
Autor receptu: michal1977
Jednoduchá lahôdka. Pre niekoho nepredstaviteľná na zjedenie ale pre mňa jedlo, ktoré mám veľmi rád odmalička.
4 porcie |
10 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Surové kosti som zabudol odfotiť, takže len takto...Kosti sa varia s koreňovou zeleninou (zeler, zelerová vňať, petržlen, mrkva, celá cibuľa, celý cesnak).
- Po hodine skontrolujeme, či sa špik začína oddeľovať od kosti...
- Asi po hodine a pol je všetko pekne uvarené. Kosti môžeme vybrať. To čo nám ostane v hrnci je "nedeľná polievka". K nej odporúčam domáce rezance, na ktoré mám recept tiež v profile :)...
- Špik vyberieme, natrieme na chlieb, poriadne osolíme a okoreníme najlepšie čerstvým mletým korením... Dobrú chuť