Špenátový dip
Autor receptu: kecemis
Vhodný doplnok k sledovaniu hokejového zápasu, ako napríklad Slovensko-Fínsko.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyte spenatove listy dame do vriacej vody. Ja davam vodu len na dno hrnca, tak 2 cm.
- Priblizne po 3 minutach su listy zvadnute. Dam ich odkvapkat.
- Ako sa varil spenat, pripravim si koreniny a cesnak. Nasucho si oprazime koreniny, pridam olej a pridame cesnak a najemno nasekane articoky (nemusia byt) a chvilu oprazime, asi minute az dve.
- pridam nasekane rajciny....
- ..a spenat. Privediem do varu a necham troche odparit vodu uvolnenu z rajcin a spenatovych listov a dam rozmixovat. Kto ma rad hrubsie spenatove kusy, spenat nasekany na drobnejsie, alebo podla svojho zelania, sa pride az po rozmixovani.
- Z mixera to dam do vacsej nadoby, posypem parmezanom a dam do rury zapiect, priblizne na 3 minuty. Podavame v celku, alebo .....
- ... to dame hned do mansich misiek, posypeme syrom a dame zapiect. Podavam zo zeleninou alebo cipsami.
- Typ nakoniec: kto ma rad stredomorsku kuchynu, moze articoky vymenit za ancovicky a fenikel.