Špenátový dip

Autor receptu: kecemis

Vhodný doplnok k sledovaniu hokejového zápasu, ako napríklad Slovensko-Fínsko.

6-8
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyte spenatove listy dame do vriacej vody. Ja davam vodu len na dno hrnca, tak 2 cm.
  2. Priblizne po 3 minutach su listy zvadnute. Dam ich odkvapkat.
  3. Ako sa varil spenat, pripravim si koreniny a cesnak. Nasucho si oprazime koreniny, pridam olej a pridame cesnak a najemno nasekane articoky (nemusia byt) a chvilu oprazime, asi minute az dve.
  4. pridam nasekane rajciny....
  5. ..a spenat. Privediem do varu a necham troche odparit vodu uvolnenu z rajcin a spenatovych listov a dam rozmixovat. Kto ma rad hrubsie spenatove kusy, spenat nasekany na drobnejsie, alebo podla svojho zelania, sa pride az po rozmixovani.
  6. Z mixera to dam do vacsej nadoby, posypem parmezanom a dam do rury zapiect, priblizne na 3 minuty. Podavame v celku, alebo .....
  7. ... to dame hned do mansich misiek, posypeme syrom a dame zapiect. Podavam zo zeleninou alebo cipsami.
  8. Typ nakoniec: kto ma rad stredomorsku kuchynu, moze articoky vymenit za ancovicky a fenikel.