Špenátové knedličky
Autor receptu: brigita
4-6 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z postrúhaným syrom ,polovicou parmezánu soľou, čerstvo mletým korením a muškátovým orechom. Postupne pridávame vajce a dobre miesime až hmota drží pohromade tak, ako ju vytvarujeme.
- Pomúčenými rukami vytvoríme knedličky oválneho tvaru. Na každú použijeme asi 1 lyžicu hmoty. Po 3 až 4 kusoch vkladáme do vriacej vody, ktorá sa varí na miernom ohni. Necháme ich variť, kým nevyplávajú na povrch /1-2 minúty/. Dierkovanou varechou vyberieme z vody , vložíme ich varnej do nádoby dobre vymastenej maslom.Hotové knedličky posypeme zvyšným parmezánom a pokvapkáme maslom. Pred podávaním ich môžeme na grile nechať zhnednúť.
|