Špaldový sódový chlieb (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Niekoľko sodových chlebov tu už je. Tento je bez živočíšnych surovín. Získame kilový chlieb. Dobrú chuť.

Postup

  1. Rastlinné mlieko zmiešame s jablčným octom a necháme 10 minút stáť - zrazí sa to. Medzitým si vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku, sódu a soľ. Pridáme rastlinné mlieko.
  2. Zľahka vymiesime. Vyformujeme do veľkého bochníka a dáme na plech s papierom na pečenie. Urobíme doň veľký hlboký zárez v tvare kríža.
  3. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 C - pečieme najprv 15 minút. Potom znížime teplotu na 200 C a dopekáme ešte asi 25 - 30 minút alebo v závislosti od rúry. Necháme ho vychladnúť na mriežke.