Foto: mohicanka
výborný šťavnatý a v celku zdravý koláčik, príprava je veľmi jednoduchá a je možné upiecť ho ako tortu
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
1,5 ČL |
|
1,5 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
4 ČL |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Vajcia dôkladne vymiešame s hnedým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou, 2 lyžičkami vanilínového cukru a škoricu. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy (trochu orechov si necháme na ozdobenie koláča).
- 2
Masu vložíme do formy, ktorú sme si vytreli maslom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.
- 3
Zo smotanovej nátierky (môžme použiť aj lučinu), práškového cukru, citrónovej šťavy(môžme použiť aj pomarančovú) a 2 lyžičiek vanilínového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým cesto po vychladnutí potrieme. Na záver posypeme nasekanými orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uz sa tesim...